Szerző: Ady Krisztián

2004. július 9. 11:54

Bemutatta MAILsweeper Business Suite II alkalmazáscsomagját a Clearswift

A Clearswift bemutatta teljes megoldást nyújtó MAILsweeper Business Suite II alkalmazáscsomagját. Az új szoftver garantálja az e-mail tartalmak biztonságát, a spamszűrést, a hibásan spamnek minősített levelek problémájának megoldását, az e-mail védelmi rendszerek távfelügyeletét és a szokatlan tevékenységekről szóló, folyamatosan frissített részletes felügyeleti jelentések készítésének lehetőségét.

A Clearswift bemutatta teljes megoldást nyújtó MAILsweeper Business Suite II alkalmazáscsomagját. Az új szoftver garantálja az e-mail tartalmak biztonságát, a spamszűrést, a hibásan spamnek minősített levelek problémájának megoldását, az e-mail védelmi rendszerek távfelügyeletét és a szokatlan tevékenységekről szóló, folyamatosan frissített részletes felügyeleti jelentések készítésének lehetőségét.

A most bemutatott új verzióban a spamszűrő komponens része a Personal Message Manager (PMM) modul, mely még tovább egyszerűsíti a kéretlen levelek kezelését és csökkenti az informatikai szakemberek terhelését azáltal, hogy a karanténba zárt spamek minősítését a felhasználókra hagyja.

A spamek hatalmas veszteséget jelentenek a rendszererőforrások és az alkalmazottak hatékonysága szermpontjából, növelve ezzel a vállalkozások költségeit. A spamáradat -- az üzlet szempontjából döntő fontosságú e-mailek feltartóztatása nélküli -- megállítása azonban az IT részlegek egyre több idejét veszi igénybe, mivel a karanténba zárt e-mailek felülvizsgálatával kell foglalkozniuk.

A PMM bevezetésével a MAILsweeper Business Suite II lehetővé teszi a végfelhasználók számára a karanténba zárt spam felülvizsgálatát és az e-mailek igény szerinti felszabadítását vagy törlését. Ezzel kiküszöbölhetők a téves spam minősítések, biztosítható a valódi e-mailek megérkezése, ugyanakkor csökkenthető az IT részlegek terhelése, így azok más feladatokra összpontosíthatnak.

"Jelen pillanatban az informatikai szakma egyik legnagyobb kihívása: hogyan tudjuk megállítani a spamek áradatát anélkül, hogy akadályoznánk a valódi levelek forgalmát. A MAILsweeper Business Suite II javítja a vállalat felé irányuló és a vállalaton belüli információáramlást" -- mondta David Guyatt, a Clearswift vezérigazgatója.

A Clearswift MAILsweeper Business Suite II a spamszűrés többszintű megközelítése érdekében az információbiztonsági házirendet egészíti ki Bayes-szűrővel, heurisztikus felismeréssel, gépi tanulási technológiákkal, illetve a világszinten működő spam adatbázisok adataival (spamActive), amely módszerek segítségével a telepítést követően azonnal 98 százalékos észlelési arányt biztosít.

"Az új MAILsweeper Business Suite II, illetve a pár hónappal ezelőtt megjelent MAILsweeper Business Suite I rendszer használata most már azok számára is komfortos, akik nem akarnak minden apró részletbe belemélyedni." -- mondta Dávid András, a 2F 2000 Kft. kereskedelmi igazgatója.

A MAILsweeper Business Suite II–ben előre konfigurált jelentések széles választékával követhető nyomon az e-mail forgalom, kimutathatóak az elektronikus levelezés cégen belüli folyamatai, elkerülhetők az e-mailekkel történő visszaélések. Ezen információk birtokában az e-mail házirendet tovább lehet igazítani a vállalat igényeihez. Jogosultság adható az egyes felhasználóknak a jelentéskészítő központ elérésére, így a menedzsmentnek is lehetősége nyílik jelentések készítésére.

A legtöbb vállalat rendelkezik tűzfalakkal és alapvető vírusvédelmi eszközökkel, ezek azonban még csak az átfogó biztonsági stratégia kezdetét jelentik. A tartalomelemző motor a vállalattól kimenő és bejövő e-mailek tartalmát a biztonsági házirend alapján ellenőrzi.

A tartalomelemző képes a tartalom azonosítására a fájlnév, fájltípus (pl. .exe, .xls vagy .MP3), illetve a méret alapján, valamint elemzi az internetes hivatkozásokban vagy tömörített csatolt állományokban ártó szándékkal elrejtett fájlokat. Az e-mail üzenetben található tartalom azonosításával blokkolhatjuk a nem megfelelő anyagokat, védhetjük bizalmas információinkat, megőrizhetjük a vállalat jó hírnevét.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról