:

Szerző: Rátonyi Gábor Tamás

2004. július 21. 12:30

Megszűnik egy ingyenes internetszolgáltató

Megszűnt az Inform Média Hajdú-, Borsod- és Szabolcs megyében internet-hozzáférést nyújtó szolgáltatása. Az ügyfeleket átveszi a szolnoki székhelyű Externet Kft., de az ingyenes internetszolgáltatást -- bár nem szünteti meg -- nem reklámozza tovább.

[HWSW] Megszűnt az Inform Média Hajdú-, Borsod- és Szabolcs megyében internet-hozzáférést nyújtó szolgáltatása. Az ügyfeleket átveszi a szolnoki székhelyű Externet Kft., de az ingyenes internetszolgáltatást -- bár nem szünteti meg -- nem reklámozza tovább.

Az elsősorban tartalomszolgáltatásra szakosodott Inform Média Kft. 2000-ben indította el internetszolgáltatását, ami elsősorban a modemes ügyfelek kiszolgálását jelentette. Tavaly a vállalkozás ADSL-hozzáférések értékesítésével is próbálkozott, ám ez sem lendítette fel az északkelet-magyarországi szolgáltató forgalmát. Az Externethez végül húsz ADSL-es és közel 800 modemes előfizető került át, valamint körülbelül 60 olyan felhasználó, akik az ingyenes internetszolgáltatást vették igénybe. Az Inform Média -- a tartalomszolgáltatás, vagyis három portáljuk megtartása mellett -- az internetszolgáltatást teljesen megszünteti.

Újvári Józsefné, az Inform Média marketingvezetője lapunk érdeklődésére elmondta: az ingyenes internetszolgáltatás még a díjmegosztásos modellel sem volt rentábilis, a Matávval ugyanis csak akkor tudtak volna a szolgáltatások fennmaradását garantáló szerződést kötni, ha a jelenleginél jóval nagyobb ügyfélszámot vállalnak. A mindössze húsz ADSL előfizető pedig azt bizonyítja, hogy a régióban még mindig komoly megterhelést jelent egy család költségvetésében az a havi tízezer forint, amit egy szélessávú kapcsolatért fizetni kell.

Hegyes Zoltán, az Externet ügyvezetője elmondta: a szolgáltató országos hálózatának jóvoltából az Inform Média felhasználói immár bármelyik körzetből csatlakozhatnak majd az internetre. A volt inform médiás előfizetők mindegyikét átveszik és változatlanul kiszolgálják őket. Nem tervezik az ingyen csatlakozó ügyfelek hozzáférésének a korlátozását, ám ezt a szolgáltatást a jövőben már nem hirdetik, tehát új felhasználók számára már nem biztosítják a hozzáférést.

Újvári Józsefné elmondta még: volt ügyfeleiknek semmilyen technikai változtatásra nincs szükség, az ismert behívószámokon a korábbi felhasználónévvel és jelszóval csatlakozhatnak az internetre a jövőben is.

Magyarországon az Inform Média volt az egyetlen olyan internetszolgáltató, mely csak vidéken -- három körzetben -- nyújtott ingyenes internetszolgáltatást.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 21:20

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.