:

Szerző: Bodnár Ádám

2004. július 6. 15:14

Cisco hálózati ismeretek ingyen

Matt Basham
Matt Basham
[ZDNet] Matt Basham, a floridai St. Petersburg College professzora hosszú időn át próbálkozott azzal, hogy továbbfejlessze a Cisco Systems hálózati szakembereket képző kurzusának tankönyveit, azonban kezdeményezését a vállalat nem tartotta figyelemre méltónak. A tanár megelégelte a szélmalomharcot és 800 oldalas tankönyvét ingyen elérhetővé tette az interneten, ahonnan bárki letöltheti.

"A Cisco tankönyve jó, de szükségünk volt valami másra, hogy a diákok valóban megkezdhessék a munkát" -- mondta Basham, aki az egyetemen a Cisco Certified Network Associate program igazgatója. "A programban részt vevők közel fele még azt sem tudja, hogy kell bekapcsolni a számítógépet, szóval az alapoktól kellett kezdenünk. A Cisco tankönyv már feltételez bizonyos ismereteket."

Basham három éve írta a könyvét, eredetileg abból a célból, hogy az kiegészítse a magyarországon Cisco Hálózati Akadémia néven ismert Cisco Certified Network Associate program tanyagait. A 800 oldalas dokumentum letöltése ingyenes, kinyomtatása pedig mindössze 25 dollárba kerül, ami lényegesen kedvezőbb, mint a Cisco tankönyvek 100 dollár körüli ára.

Mielőtt az interneten elérhetővé tette volna könyvét, Basham megkereste a Cisco Presst, azonban a céget nem érdekelte a munka. Miután a könyv megjelent a világhálón, a Cisco megkereste a professzort, hogy tárgyalásokat folytassanak, vajon hogyan fejleszthető tovább a Cisco Hálózati Akadémia.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 22:21

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.