:

Szerző: Rátonyi Gábor Tamás

2002. április 30. 10:21

Hangulatjelentés a Matáv-frontról

Bár szervezkednek, szervezkednek a Matáv-díjkedvezmény megszűnése kapcsán érintettek, egyelőre azonban a hír első, legnagyobb visszhangjának tűnik mindaz, ami a közlemény óta történt.

Bár szervezkednek, szervezkednek a Matáv-díjkedvezmény megszűnése kapcsán érintettek, egyelőre azonban a hír első, legnagyobb visszhangjának tűnik mindaz, ami a közlemény óta történt.

A Prím Online és az Internews is egyaránt egy Matáv-ellenes tüntetés szervezéséről számol be. A #matav IRC szobában szerveződő demonstrációnak azonban a hírek szerint még nincs sem időpontja, sem felelőse. A tavaly februárban szerveződött hasonló megmozdulás végül ugyan felemásra sikeredett, s nem rengette meg a távközlési szolgáltatót, ám azt mindenképpen elérte, hogy egy pillanatig se merüljön feledésbe az ügy.

Ismeretlen kezdeményező egy külföldi weboldalon gyűjti benyújtandó petíciójához az aláírásokat. A http://www.petitiononline.com/mv3mv/petition.html címen elérhető iromány azonban inkább érzelmektől átitatott, semmint komolyan vehető petíciónak tűnik: sem az nem derül ki, pontosan mely szolgáltatóknak kívánják beadni (a címben szereplő "stb." igen pontatlan, és az sem igaz, hogy valamennyi távközlési szolgáltatónak van internetes díjcsomagja), sem az, hogy tulajdonképpen ki a kezdeményező: a petíció első aláírója egy debreceni magánszemély, ám, hogy ő jegyzi az egész petíciót, vagy sem, az nem világos. Az írásban szereplő követeléseknek sincs pontos leírásuk, és az aláírók között szép számmal akadnak nevet nem, csak nicknevet jegyzők, így a több mint ezer aláírás hitelessége sajnos megkérdőjelezhető.

Bízva abban, hogy a szervezők felmérik a helyzet komolyságát, reméljük, lesz hitelesebb tiltakozó akció. Egyelőre szerkesztőségünk is keresi a módját és lehetőségét annak, hogy a Matáv döntése ellen a leghatásosabb formában fellépjen.

Cikkünk a kedvezmények eltörléséről

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 24. 17:41

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.