Szerző: Bodnár Ádám

2002. április 3. 14:52

A HP bemutatta Photosmart 812 digitális fényképezőgépét

A Hewlett-Packard Company bemutatta Photosmart 812 digitális fényképezőgépet. A kompakt és dekoratív megjelenésű eszköz a HP Instant Share technológiájával, négy megapixeles összfelbontással, video- és audio-rögzítési képességekkel, valamint az opcionális HP Photosmart 8881 dokkolóállomással gondoskodik a maximális rugalmasságról és az egyszerű használatról.

[HWSW] A Hewlett-Packard Company bemutatta Photosmart 812 digitális fényképezőgépet. A kompakt és dekoratív megjelenésű eszköz a HP Instant Share technológiájával, négy megapixeles összfelbontással, video- és audio-rögzítési képességekkel, valamint az opcionális HP Photosmart 8881 dokkolóállomással gondoskodik a maximális rugalmasságról és az egyszerű használatról.

A HP Photosmart 812 az automata gépeknél megszokott egyszerűséggel készít csúcsszínvonalú digitális képeket. 21x-es (3x-os optikai és 7x-es digitális) zoomolást nyújtó Pentax precíziós lencséje kiváló képminőséget, valamint közelképek esetén is rendkívüli élességet garantál. Ezzel a digitális géppel tényleg megragadható a pillanat varázsa -- hiszen a felhasználó nem csak állóképen, hanem a 60 másodperces video- és audioklip készítésének lehetőségét kihasználva, hangaláfestéses mozgóképen is megörökítheti a kívánt eseményt.

A HP Photosmart 812 fejlesztői minden szempontból a felhasználó igényeit állították a középpontba. E szemléletnek köszönhetően az állókép-, mozgókép- és hangrögzítéstől kezdve, az adatok tárolásáig, továbbküldéséig és fogadásáig, a gép használatának minden lépése rendkívül egyszerűen végrehajtható. A kényelem további növelése érdekében a felhasználó egyetlen lépéssel különféle eszközökhöz csatlakoztathatja fényképezőgépe opcionális HP Photosmart 8881 dokkoló-állomását -- így akár az otthoni tévékészüléken is megmutathatja családtagjainak a frissen rögzített álló- és mozgóképeket.

A HP Photosmart 812 mindig készen áll a felvételkészítésre, hiszen a választható kiegészítőként kínált NiMH-akkumulátor -- az opcionális váltakozó áramú adapter illetve a HP Photosmart 8881 dokkoló-állomás segítségével -- magában a fényképezőgépben is újratölthető. A használati komfortot tovább emeli és a kompakt kialakításhoz is nagyban hozzájárul, hogy az eszköz működtetése csupán két ceruzaelemet igényel -- pontosan feleannyit, mint a piacon kapható versenytárs termékek többsége.

A HP Photosmart 812 jellemzői között a HP Instant Share technológiája is szerepel. Ez a könnyen elsajátítható kezelésű ikonokkal és menüsorokkal kombinált felhasználóbarát szoftver minden korábbinál egyszerűbbé teszi a digitális képek megosztását. Csupán ki kell választanunk a kívánt képet valamint a 14 előtárolt célállomás (e-mail cím, nyomtató vagy PC) egyikét, és a megfelelő eszköz legközelebbi csatlakoztatása alkalmával automatikusan sor kerül felvételünk elektronikus továbbítására, kinyomtatására vagy letöltésére.

"Műszaki és végfelhasználói tapasztalatainkat a gyakorlatba átültetve lehetővé tesszük, hogy ügyfeleink maximálisan kiaknázzák a digitális képalkotásban rejlő előnyöket. Végső célunk, hogy a digitális fotózás valóban a hétköznapi élet részévé váljon. E szemlélet jegyében máris gyors ütemű növekedést sikerült elérnünk a digitális fényképezőgépek piacán. Spanyolországban az első, Németországban pedig a második* helyen állunk a szállítók listáján, de termékeink előretörése Európa többi országában is megfigyelhető. Meggyőződésünk, hogy a HP Photosmart 812 bevezetése tovább erősíti pozíciónkat ezen az izgalmas területen" -- nyilatkozta Bernard Meric, a HP EMEA-régióbeli Consumer Business Organization szervezetének elnökhelyettese és ügyvezető igazgatója.

A HP Photosmart 812 idén áprilisban kerül az európai boltok és fotószaküzletek polcaira, 200.000 Ft alatti bruttó ajánlott kiskereskedelmi áron. A HP Photosmart 8881 dokkoló-állomással együtt kínált csomag ára várhatóan 220.000 Ft lesz.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról