:

Szerző: Bodnár Ádám

2002. április 17. 09:09

Új alkalmazásfejlesztő szoftver az Inteltől

[Mmd] A főbb

[Mmd] A főbb Intel-architektúrákat támogató szoftverfejlesztői eszközök bevezetését célzó vállalati stratégia részeként ma bemutatott Intel Integrated Performance Primitives (Intel IPP) 2.0 többplatformos szoftverkönyvtár kiemelten optimalizált funkciói fejlett alkalmazások kidolgozását teszik lehetővé. Az Intel IPP segítségével a fejlesztők közös környezetet használhatnak a PC-k, kiszolgálók és vezeték nélküli megoldások szegmenseihez szánt legújabb Intel processzorokon futó alkalmazások fejlesztéséhez. Ez a lehetőség mérsékli a rendszeresen felmerülő tervezési és műszaki költségeket, és lerövidíti a piacra vitel átfutási idejét.

A fejlesztők sok esetben minden processzorhoz külön alkalmazásfejlesztési környezetet kénytelenek használni. Az Intel IPP 2.0 révén csupán egyetlen, a legújabb Intel-processzorokhoz optimalizált alkalmazásprogramozási interfészt (API-t) kell megírniuk. Az új szoftver az alábbi processzorokat támogatja: Intel Pentium 4, Intel Xeon és Intel Itanium processzorok, valamint az Intel XScale technológiára épülő Intel PXA250 és Intel PXA210 alkalmazásprocesszorok.

"Mivel a fejlesztőknek egyre gyakrabban kell többplatformos alkalmazásokat létrehozniuk, mindent megteszünk azért, hogy most és a jövőben is közös fejlesztési környezetet biztosítsunk számunkra valamennyi fontos architektúránkhoz" -- nyilatkozta Jon Khazam, az Intel szoftvertermék-divíziójának igazgatója. "Az Intel Architecture és az Intel Personal Internet Client Architecture (Intel PCA) megoldásokhoz egyaránt használható Intel IPP 2.0 segítségével a fejlesztők időt és pénzt megtakarítva írhatnak a legújabb Intel mikroprocesszorok előnyeit kiaknázó, nagy teljesítményű alkalmazásokat."

Az Intel IPP 2.0 a legújabb eleme annak a többplatformos megoldáscsaládnak, amely a különféle Intel-alapú platformok kódjait kidolgozó fejlesztői közösség munkáját kívánja megkönnyíteni. Az Intel jelenleg azon fáradozik, hogy az Intel Compiler és az Intel VTune Performance Analyzer programok jövőbeni változataiba is beépítse az Intel PCA architektúra támogatását.

Az Intel IPP 2.0 több mint háromezer jel- és képfeldolgozási funkciót tesz elérhetővé egyetlen API-n keresztül, mintegy kivonatolva ezzel a processzor multimédia-funkcionalitását. Az Intel IPP 2.0 olyan speciális dinamikus elosztómechanizmust biztosít a Pentium 4, Intel Xeon és Itanium processzorokhoz, amely minden egyes funkciónál képes kezelni a mikroprocesszor-specifikus elágazásokat.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 11:06

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.