Szerző: Barna József

2002. április 10. 19:44

Mobil Pentium 4 processzorra épülő noteszgép a Portocom kínálatában

A Portocom Rt. április 9-én tesztelte laborjában az első Mobile Intel Pentium 4 processzorral felszerelt notebookot. Az első tesztek alapján a cég azon a véleményen van, hogy a jelenlegi technika csúcsát jelentő processzorok kiváló teljesítményt nyújtottak a megmérettetésben.

[HWSW] A Portocom Rt. április 9-én tesztelte laborjában az első Mobile Intel Pentium 4 processzorral felszerelt notebookot. Az első tesztek alapján a cég azon a véleményen van, hogy a jelenlegi technika csúcsát jelentő processzorok kiváló teljesítményt nyújtottak a megmérettetésben.

Az Intel mobil Pentium 4 processzorok a jelenleg működő legkisebb fogyasztású, kifejezetten notebookokba szánt CPU-k. A Mobile Pentium 4 processzor frekvenciája jobban skálázható, s ez teszi lehetővé a nagyobb teljesítményt a Pentium III-as processzorral szerelt notebookokkal szemben. A Portocom első mobil Pentium 4-gyel szerelt notebookja a MultiMobil4 nevet kapta. A noteszgép különlegessége, hogy rendszermemóriaként DDR SDRAM-ot használ, ami természetesen megnövelt memória-sávszélességet biztosít, mint a korábbi SDR SDRAM megoldások.

A MultiMobil4-ben NVIDIA GeForce2 Go 100 videovezérlő található, amelynek köszönhetően a gép grafikus teljesítménye kimagasló. Akkumulátoros üzemideje pedig a legnagyobb teljesítményű notebookok kategóriájában társait megelőzve két és fél óra.

a címlapról