:

Szerző: roberto

2002. április 6. 23:27

Haladó linuxos humor: Skipjack történetének újabb epizódja a Red Hat rendezésében

[LinuxToday] A Red Hat Linux fejlesztői levelezőlistáján tegnap bejelentették a rendszer következő, Skipjack kódnevű kiadásának második publikus bétáját: Elérkezett Csomagköpülés sorozatunk folytatásának ideje. A mai epizódban Cups McDriver kisasszony tovább keresi a hatalmas L.P.R. által irányított Printers Ltd. átvételének módját. Időközben egy Skipjackbe érkező látogató -- Alternatives de Debian -- Hendrik Postfix és Pixie Sendmail választási ügyeibe keveredik bele. Az újrafordításból még csak lábadozó Kernel polgármester úr a Desktop bűnszövetkezet belső békéjét igyekszik fenntartani, ugyanis a vezetésért vívott harc K eyser D enis E dwards és Gnome Widget között egyre nagyobb méreteket ölt. Vajon mi lesz Skipjack városával, ha Keyser Denis a sárkányhoz fordul? Miféle pusztítással járhat az, ha Gnome a sarkára áll? És mi történik, ha a megnyerő modorú Alternatives erőfeszítései ellenére Hendrik és Pixie szimbolikus kötései megsérülnek? A válaszokat megtalálják a SKIPJACK második bétájában. (Az eredeti angol nyelvű szöveg a LinuxToday -en olvasható.)

Red Hat[LinuxToday] A Red Hat Linux fejlesztői levelezőlistáján tegnap bejelentették a rendszer következő, Skipjack kódnevű kiadásának második publikus bétáját: Elérkezett "Csomagköpülés" sorozatunk folytatásának ideje. A mai epizódban Cups McDriver kisasszony tovább keresi a hatalmas L.P.R. által irányított Printers Ltd. átvételének módját. Időközben egy Skipjackbe érkező látogató -- Alternatives de Debian -- Hendrik Postfix és Pixie Sendmail választási ügyeibe keveredik bele. Az újrafordításból még csak lábadozó Kernel polgármester úr a Desktop bűnszövetkezet belső békéjét igyekszik fenntartani, ugyanis a vezetésért vívott harc Keyser Denis Edwards és Gnome Widget között egyre nagyobb méreteket ölt. Vajon mi lesz Skipjack városával, ha Keyser Denis a sárkányhoz fordul? Miféle pusztítással járhat az, ha Gnome a sarkára áll? És mi történik, ha a megnyerő modorú Alternatives erőfeszítései ellenére Hendrik és Pixie szimbolikus kötései megsérülnek? A válaszokat megtalálják a SKIPJACK második bétájában. (Az eredeti angol nyelvű szöveg a LinuxToday-en olvasható.)

Komolyra fordítva a szót: az előző béta mindössze két hete jelent meg, kissé szokatlan ez a nagy sietség a Red Hattől. A rendszer újdonságai közé tartozik a végleges KDE 3.0, az XFree86 4.2.0 és a Mozilla 0.9.9. A Skipjack új bétája CD-re írható ISO formátumban és RPM csomagokban egyaránt letölthető az ftp.redhat.com-ról.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 18:33

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.