Szerző: Ady Krisztián

2002. április 25. 22:49

Új Samsung notebookok ujjlenyomat-ellenőrző technológiával

[Samsung] A Samsung által ma bejelentett két új notebookmodell filmekbe illő tulajdonsággal bír, a T10 sorozatba tartozó gépek felhasználójukat ugyanis ujjlenyomatuk alapján azonosítják. Így nincs szükség nehezen megjegyezhető azonosítók, jelszavak memorizálására, elég csak a billentyűzet bizonyos pontján rátapadnunk ujjunkkal az érzékelőre.

[Samsung] A Samsung által ma bejelentett két új notebookmodell filmekbe illő tulajdonsággal bír, a "T10" sorozatba tartozó gépek felhasználójukat ugyanis ujjlenyomatuk alapján azonosítják. Így nincs szükség nehezen megjegyezhető azonosítók, jelszavak memorizálására, elég csak a billentyűzet bizonyos pontján rátapadnunk ujjunkkal az érzékelőre.

A technológia nem új és egyáltalán nem drága: külső kiegészítőként már régóta hozzájuthatunk ilyen szolgáltatást nyújtó eszközökhöz. A Samsung tavaly novemberben bemutatott Samsung Sense 950 és GT9000 sorozatú csúcskategóriájú notebookjaiban is megtalálható ez a technológia.

Az "NT10FP1400" modell, mely 1,4 GHz-es Pentium 4-M processzort tartalmaz 229 800 japán jenbe, az "NT10FP1800", melyet 1,8 GHz-es Pentium 4-M processzorral szerelnek 349 800 jenbe fog kerülni. A notebookokat még ebben a hónapban szállítja majd a cég.

Mindkét modell BIOS-szinten használja az ujjlenyomat-azonosítást, ez a módszer nagyban növelheti a biztonságot. Az ujjlenyomat szabadon konfigurálható különböző szolgáltatásokhoz, nem csak jelszó helyett használható. Akár egy egész partíciót és annak adatait is védheti a tulajdonos ujjlenyomata.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról