:

Szerző: Bodnár Ádám

2002. április 18. 10:25

Sun ONE: egységes név alatt a Sun szoftverek

[NetAktív] A Sun Microsystems, Inc. bejelentette, hogy a jövőben egységes márkanév, a Sun ONE alatt lesznek elérhetőek a népszerű iPlanet, Forte, StarOffice és Chili!Soft termékcsaládok.

[NetAktív] A Sun Microsystems, Inc. bejelentette, hogy a jövőben egységes márkanév, a Sun ONE alatt lesznek elérhetőek a népszerű iPlanet, Forte, StarOffice és Chili!Soft termékcsaládok.

A Sun reményei szerint a terméknevek egységesítése révén a vásárlók számára áttekinthetőbbé válik a Sun szoftverportfoliója. Az új Open Net Environment (ONE) márkanév továbbra is a Sun ONE termékek nyílt, minden platformon történő hozzáférhetőségét biztosítja. A Sun szoftverek jelenleg Solaris operációs környezetben, Linux, Windows, AIX és HP-UX operációs rendszeren futnak.

A Sun ONE termékportfolió a jövőben a teljesség igénye nélkül a következő szoftvereket tartalmazza. A Sun ONE Web Server a nagyvállalati webszerverek működtetését támogatja, amely számos teljesítményrekordot döntött meg, és a "Fortune 100"-vállalatok több mint fele ezt a szoftvert használja honlapjának működtetésére. A Sun ONE Portal Server -- korábban iPlanet Portal Server a nagyvállalatok és szolgáltatók számára, a B2E, B2C és B2B portálok kiépítéséhez szükséges szolgáltatásokat biztosít és több mint 350 portálrendszert szolgál ki. A termék a Radicati Group szerint 2002-ben piacvezető lesz.

A Sun ONE Application Server -- korábban iPlanet Application Server, a Sun vállalati fejlesztői és üzemeltetési platformja, amely a világ legnagyobb kereskedelmi weboldalait működteti. A Sun ONE Directory Server -- korábban iPlanet Directory Server, 750 millió eladott licencével a legnagyobb piaci részesedéssel bíró telekommunikációs szolgáltatói, nagyvállalati címtára. A Sun ONE Identity Server – korábban iPlanet Directory Server, Access Management Edition, amely a szervezetek számára egy -- hozzáférés-felügyeleti, személyazonosság-kezelési és címtárszolgáltatásokat tartalmazó -- azonosítási rendszer segítségével biztonságos hozzáférést garantál az internetes adatbázisokhoz.

A Sun ONE Messaging Server -- korábban iPlanet Messaging Server, amely akár 10 millió hozzáférő számára is méretezhető, és több mint 200 millió eladott postafiókjával a legnagyobb piaci részesedéssel bír. A SunONE Calendar Server -- korábban iPlanet Calendar Server, egy webalapú személyi és szervezeti naptár- és ütemezési megoldás, amely eddig több mint 92 millió példányban kelt el. A Sun ONE Integration Server -- korábban iPlanet Integration Server, a cégközi és vállalati alkalmazásintegráció eszköze, amely világszerte több mint 500 vállalati ügyféllel büszkélkedhet.

A Sun ONE Studio -- korábban Forte Tools For Java: a Sun integrált fejlesztőkörnyezete (IDE) a Sun ONE platform komponenseinek és szolgáltatásainak készítéséhez. A Sun ONE Active Server Pages -- korábban Chili!Soft ASP: az ASP technológia többféle platformon történő futtatását biztosító szoftver. A StarOffice 6.0 Office Suite -- a Sun komplett irodai programcsomagja, amely többek között szövegszerkesztő, táblázatkezelő és előadáskészítő alkalmazásokat tartalmaz. A 6.0-s verzió 2002 májusában jelenik meg.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 10:27

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.