Szerző: roberto

2002. április 15. 22:43

Elérhető a LindowsOS második előzetese

[Lindows.com] Az elmúlt héten megjelent a LindowsOS SP2. A Linuxra épülő operációs rendszer könnyen használható felületen egyesíti a Windows és a Linux előnyeit, képes mind linuxos, mind windowsos programok végrehajtására.

LindowsOS[Lindows.com] Az elmúlt héten megjelent a LindowsOS SP2. A Linuxra épülő operációs rendszer könnyen használható felületen egyesíti a Windows és a Linux előnyeit, képes mind linuxos, mind windowsos programok végrehajtására.

Michael Robertson, a Lindows.com Inc. elnök-vezérigazgatója a Sneak Preview 2 (SP2) újdonságai közül kiemelte a Click-N-Run hálózati telepítéssegítő technológiát. Az új LindowsOS felhasználói a Lindows.com warehouse (raktár) oldalán nézhetik meg, hogy milyen további szoftvereket kínálnak számukra a Lindows összeállítói, elolvashatják a programok leírásait, megvizsgálhatják a működésükről készült képernyőképeket, majd akár egyetlen gombnyomással elindíthatják a telepítési folyamatot. A tervek szerint a Lindows.com szoftverraktárából programok százai lesznek elérhetőek.

További újdonság a Microsoft fájlformátumok kezelésének képessége. Az alternatív operációs rendszer felhasználói anélkül is megnézhetik vagy kinyomtathatják Microsoft Word, Microsoft PowerPoint és Microsoft Excel fájljaikat, hogy ehhez bármilyen Microsoft szoftvert kellene vásárolniuk.

Nem történt azonban fejlődés az SP1-hez képest a windowsos programok futtatásának támogatása terén, és a rendszer továbbra sem hajlandó bizonyos hardverkonfigurációk felismerésére. Robertson szerint a következő előzetes verziótól várhatunk e téren változásokat. A LindowsOS SP2 a Lindows.com "belsősei" számára érhető el, de 99 dollárért bárkit bevesznek. A végleges verzió egyébként a tervek szerint még 2002-ben piacra fog kerülni.

a címlapról