Szerző: Rátonyi Gábor Tamás

2002. április 9. 13:09

Magyar nyelvi fájl a windowsos Opera 6.01-hez

Megjelent a kiegészítő magyar nyelvi fájl az Opera 6.01-es böngésző windowsos verziójához. Mától aki a hivatalos Opera oldalról tölti le a böngészőt, már a magyar változatot telepítheti gépére, aki pedig már használja a 6.01-es böngészőt, egy kiegészítő fájlt kell letöltenie és átválthat magyar nyelvre. A fordítást Karacs László készítette az angol eredeti alapján.

Opera[HWSW] Megjelent a kiegészítő magyar nyelvi fájl az Opera 6.01-es böngésző windowsos verziójához. Mától aki a hivatalos Opera oldalról tölti le a böngészőt, már a magyar változatot telepítheti gépére, aki pedig már használja a 6.01-es böngészőt, egy kiegészítő fájlt kell letöltenie és átválthat magyar nyelvre. A fordítást Karacs László készítette az angol eredeti alapján.

A megjelenés érdekessége, hogy az egyébként 24 nyelven kiadott böngésző legfrissebb -- 6.01-es -- változatához első körben 18 nyelv, illetve nyelvterület kiegészítő fájljai jelentek meg februárban, most csak egyet, a magyart publikálta a fejlesztő cég. Akár még büszkék is lehetünk, mivel a magyar változat mai megjelentetésével megelőztünk olyan, jóval elterjedtebb nyelvet is, mint például az olasz, melyhez még mindig a korábbi, 5.01-es verziót kínálja letöltésre az Opera.

A magyar nyelvi fálj letölthető az Opera oldaláról, a teljes böngésző telepítőfájlját szintén megtaláljuk az opera.com-on.

Ajánljuk még az Opera 6-ossal foglalkozó fórum topicot, valamint két cikkünket az Opera 6 és Opera 5 verziókról.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról