Szerző: Rátonyi Gábor Tamás

2002. április 16. 08:27

Megszűnik a UPC?

A UPC holland központját a megszűnés veszélye fenyegeti -- adta hírül az [origo] Üzleti Negyed . A lap más forrásokra hivatkozva számolt be arról, hogy a UPC könyvvizsgálója, az Arthur Andersen szerint kétséges, hogy teljesíteni tudja fizetési kötelezettségeit az európai kábelszolgáltató, s ha ez a félelem beigazolódik, akkor idén júniusban akár felszámolást is kezdeményezhetnek a United Pan-Europe Communications N.V. ellen.

A UPC holland központját a megszűnés veszélye fenyegeti -- adta hírül az [origo] Üzleti Negyed. A lap más forrásokra hivatkozva számolt be arról, hogy a UPC könyvvizsgálója, az Arthur Andersen szerint kétséges, hogy teljesíteni tudja fizetési kötelezettségeit az európai kábelszolgáltató, s ha ez a félelem beigazolódik, akkor idén júniusban akár felszámolást is kezdeményezhetnek a United Pan-Europe Communications N.V. ellen.

A UPC anyagi gondjai abból fakadnak, hogy a korábban felvett banki és tulajdonosi hiteleket képtelen volt törleszteni a cég. A UPC idén már kétszer kapott fizetési haladékot, ám az utolsó határidő idén júniusban lejár.

Hagymásy András, a UPC kommunikációs igazgatója lapunknak adott korábbi nyilatkozatában derűlátó volt a cég fizetési kötelezettségeit illetően, sőt további -- igaz szerény volumenű -- magyarországi fejlesztésekről is beszámolt. A UPC hiteleinek egy részét a cégben tulajdonosként jegyzett United Global Comtól kapta, s ezt részvénycserével kívánta kompenzálni. Ez a tranzakció azonban meghiúsulhat az [origo] forrásai szerint, ha a UPC papírjai továbbra is ilyen ütemben veszítenek értékükből.

A UPC sorsa ténylegesen csak június 3-án dől el: ekkor derül ki, hogy a részben készpénzben, részben értékpapírokban vállalt fizetési kötelezettségének valóban eleget tud-e tenni.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról