:

Szerző: Bodnár Ádám

2002. április 18. 17:53

Mobiltelefonnal is vezérelhetők lesznek az otthoni hálózatok

[Mmd] Az Intel Corporation

[Mmd] Az Intel Corporation kutatói új szoftverrel rukkoltak elő, amely lehetővé teszi, hogy a fejlesztők olyan mobiltelefonokat és PDA-kat készítsenek, amelyek a Universal Plug and Play technológia segítségével házon belülről, vagy az otthontól távolról vezérelhetik az otthoni hálózatokat.

Az UPnP hálózati technológiával a személyi számítógépek és intelligens hálózati eszközök (például biztonsági rendszerek, szórakoztatóipari rendszerek és internetkijárók) automatikusan egymáshoz kapcsolódnak és ugyanezen a hálózaton keresztül együttműködnek. Az új szoftvereszköz-készlettel az UPnP-technológia vezeték nélküli eszközökbe integrálható, vagyis megoldható, hogy az otthoni hálózatok valamennyi eszközét rajtuk keresztül vezéreljük, multimédiás tartalmat kezeljünk a lakás teljes területén és személyes hálózatot alakítsunk ki más mobileszközökkel.

"Napról napra emelkedik az internethez csatlakoztatható mobileszközök száma, mivel az emberek szeretnének bárhonnan, bármikor hozzáférni személyes adataikhoz" -- mondta Shane Wall, az Intel Labs Emerging Platforms Lab részlegének igazgatója. "Az UPnP-technológiával a felhasználók könnyedén hozzáférhetnek fontos adatokhoz, zenéhez, videókhoz, fényképekhez és otthoni hálózatukon keresztül, valamint különféle mobileszközök segítségével vezérelhetik otthoni berendezéseiket."

Pocket PC vezeték nélküli klienseszköz-fejlesztőknek az Intel Labs térítésmentesen kínálja a szoftvert. Egyúttal az Intel Personal Internet Client Architecture (Intel PCA), a hangátviteli és internethozzáférési képességeket ötvöző mobilkommunikációs kézi eszközök építéséhez készült fejlesztői terv szoftverfejlesztői készleteként is forgalomba kerül. A készlet és a technológiát bemutató műszaki leírás megtalálható az Intel PCA Developer Network weboldalán.

Az Intel az UPnP Fórum egyik alapítótagja. A fórum 340 fogyasztóelektronikai, számítástechnikai, otthonokat automatizáló és biztonsági, valamint házi elektronikai berendezés gyártó, számítógépes hálózatépítő és egyéb vezető vállalatokat tömörítő szervezet, amelynek tagjai közösen fejlesztenek ki szabványokat annak érdekében, hogy az otthoni hálózatok a felhasználók számára transzparenssé váljanak.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 05:16

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.