Szerző: roberto

2002. április 26. 14:41

Frissülő GTK+/GNOME-alapú levelezőprogramok: Sylpheed 0.7.5, Balsa 2.0.0

Új verzióval jelentkeztek a GTK-alapú Sylpheed levelezőprogram fejlesztői. A folyamatosan fejlődő, ám a legtöbb igényt már most is tökéletesen kielégítő program jó úton halad a GNOME-függőségekkel rendelkező Balsa felhasználói táborának meghódítása felé. A Sylpheed nagy előnye, hogy nem szükséges a futtatásához a GTK+ könyvtáron kívül túl sok dolog, így a GNOME-ot valamilyen okból kerülni igyekvők számára ideális választás lehet. Ismeri a POP3 és az IMAP protokollokat, képes egyszerre több postaláda kezelésére, saját címjegyzékkel és levélszűrési lehetőséggel rendelkezik, a HTML formátumú leveleket is képes (egyszerű szöveggé konvertálva) megjeleníteni, ráadásul a kevés függőség miatt jól portolható -- már készül a windowsos változata. A 0.7.5-ös verziót a sylpheed.good-day.net -ről tölthetjük le forráskódban és bináris csomagokban.

GTK+ Új verzióval jelentkeztek a GTK-alapú Sylpheed levelezőprogram fejlesztői. A folyamatosan fejlődő, ám a legtöbb igényt már most is tökéletesen kielégítő program jó úton halad a GNOME-függőségekkel rendelkező Balsa felhasználói táborának meghódítása felé. A Sylpheed nagy előnye, hogy nem szükséges a futtatásához a GTK+ könyvtáron kívül túl sok dolog, így a GNOME-ot valamilyen okból kerülni igyekvők számára ideális választás lehet. Ismeri a POP3 és az IMAP protokollokat, képes egyszerre több postaláda kezelésére, saját címjegyzékkel és levélszűrési lehetőséggel rendelkezik, a HTML formátumú leveleket is képes (egyszerű szöveggé konvertálva) megjeleníteni, ráadásul a kevés függőség miatt jól portolható -- már készül a windowsos változata. A 0.7.5-ös verziót a sylpheed.good-day.net-ről tölthetjük le forráskódban és bináris csomagokban.

A nagy rivális, a Balsa fejlesztői már a jövőbe tekintenek: tegnap kiadták a Balsa 2.0.0-s verzióját. Az új kiadás a program GNOME 2-re portolt első fejlesztői változata, a levelezőprogram stabil verziója továbbra is a január végén megjelent 1.2.4-es.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról