Szerző: Bodnár Ádám

2002. április 18. 12:19

Eladták Magyarország egyetlen ingyenes internetszolgáltatóját, a Freestartot

A Napi Gazdaság értesülései szerint az Euroweb Rt. lehet a Freestart ingyenes internetszolgáltató új tulajdonosa, ugyanis a Freestart új ügyvezetője Pórffy András, aki egyben az Euroweb Rt. műszaki igazgatója is. Az érintett felek egyelőre nem erősítették meg, ám nem is cáfolták a hírt.

Freestart A Napi Gazdaság értesülései szerint az Euroweb Rt. lehet a Freestart ingyenes internetszolgáltató új tulajdonosa, ugyanis a Freestart új ügyvezetője Pórffy András, aki egyben az Euroweb Rt. műszaki igazgatója is. Az érintett felek egyelőre nem erősítették meg, ám nem is cáfolták a hírt.

A Freestart korábbi tulajdonosa, a belga Start-Com azután döntött a cég értékesítéséről, miután bevezették a sok vitát kiváltó, a telefondíjak megosztásáról szóló rendeletet. Ennek értelmében napközben a telefontársaságok internethívásának 30 százaléka, kedvezményes időszakban a 10 százaléka az internetszolgáltatót illeti meg.

Azonban az új rendeletek nem támogatják az ingyenes internetszolgáltatási modellt, hiszen a kedvezményes időszakban -- amikor az otthoni felhasználók tábora javarészt használja a hálót -- a 10 %-os részesedés mindössze 26 fillért jelent percenként az internetszolgáltatónak.

A másik magyar ingyenes internetszolgáltató, a kiwwi Kommunikációs Kft. még január végén kezdeményezett felszámolási eljárást önmaga ellen. A társaság anyavállalata, a kiwwi CEE Holding december második felében kért maga ellen felszámolást, s a leányvállalata nem talált befektetőt működésének további finanszírozásához. A kiwwi VoIP telefonszolgáltatása és az internetszolgáltatása január 22-én 16 órakor szűnt meg.

a címlapról