Szerző: Rátonyi Gábor Tamás

2004. május 28. 08:46

Eldobható e-mail cím a spamek ellen

Eldobható e-mail cím szolgáltatással jelentkezett a nemrég létrejött Internet Fejlesztési Alapítvány (INFA). A címek 24 óráig élnek, épp addig, amíg általában egy internetes szolgáltatás regisztrációjához elengedhetetlenül szükség van e-mail címre.

[HWSW] Eldobható e-mail cím szolgáltatással jelentkezett a nemrég létrejött Internet Fejlesztési Alapítvány (INFA). A címek 24 óráig élnek, épp addig, amíg általában egy internetes szolgáltatás regisztrációjához elengedhetetlenül szükség van e-mail címre.

Az eldobható e-mail cím voltaképpen egy átirányított cím, a szolgáltatás tehát tárhelyet, hozzáférést nem nyújt. A cím igénylése egyszerű: egy valós e-mail címünket megadva azonnal látható, hogy milyen, véletlenszerűen alkotott betűkombinációt és @infa.hu végződést tartalmazó címet használhatunk 24 órán keresztül.

Az eldobható címet akkor érdemes használni, ha nem bízunk meg valamelyik szolgáltató adatkezelésében, félő, hogy a regisztrációval egyidejűleg spamlistára kerülünk. Azt azonban érdemes szem előtt tartani, hogy az így kapott infa.hu-s cím 24 óra múlva megszűnik, az oda küldött levelek visszapattannak, tehát ha a választott szolgáltatás folyamatos kapcsolattartást igényel, érdemes megfontolni, hogy más -- akár ingyenes webmail -- címet használjunk.

Az INFA közleménye szerint azokat a valós címeket, melyekre az átirányítás történik, nem őrzik meg, és nem adják tovább, csak addig tartják nyilván, amíg az átirányítás él -- tehát mindössze egy napig. A szolgáltatás az email.infa.hu címen érhető el.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról