:

Szerző: Rátonyi Gábor Tamás

2004. május 5. 11:32

Monortel: mindenütt ADSL a 29-es körzetben

Teljesen lefedte szolgáltatási területét, a dél-pest megyei 29-es körzetet ADSL szolgáltatásával a Monortel. Mint korábban hírül adtuk : hazánkban ez az első olyan távközlési körzet, ahol az ADSL-lefedettség megközelíti a száz százalékot.

[HWSW] Teljesen lefedte szolgáltatási területét, a dél-pest megyei 29-es körzetet ADSL szolgáltatásával a Monortel. Mint korábban hírül adtuk: hazánkban ez az első olyan távközlési körzet, ahol az ADSL-lefedettség megközelíti a száz százalékot.

A fejlesztéseknek köszönhetően az összesen 43 települést magában foglaló 29-es körzet belterületeinek 98 százalékán érhető el az ADSL. A területre jellemző, hogy a legnagyobb lélekszámú településen -- Monoron -- sem laknak többen húszezernél. A fejlesztéseket némileg felgyorsította a közháló program tenderén elnyert támogatás is. Magát a közhálós tendert az Invitel nyerte, így a 29-es körzet néhány településén a Monortel alvállalkozóként végezte a fejlesztéseket. A szolgáltatónak februárban 600 ADSL előfizetője volt, és ugyanennyi ADSL-re várakozót tartottak nyilván.

Szintén monorteles hír, hogy a szolgáltató is lehetővé tette vezetékes előfizetőinek SMS küldését és fogadását. Jelenleg az országban egyedül a Matáv kínálja előfizetőinek az SMS-ezés lehetőségét. A Monortel szolgáltatásának bevezetését követően valamennyi mobilszolgáltató és a Matáv előfizetői számára lehet küldeni szöveges üzeneteket. A 29-es körzet előfizetői egyelőre csak akkor tudják fogadni az üzeneteket, ha erre alkalmas készülékkel rendelkeznek, de még 2004 második felében elérhetővé válik azok számára is, akiknek hagyományos telefonjuk van: az ilyen vonalra érkező SMS-eket hangüzenetként hallgathatják meg.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 05:59

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.