Szerző: Rátonyi Gábor Tamás

2004. május 21. 13:34

Civil kezdeményezés az internet fejlesztéséért

Civil kezdeményezésként jött létre az Internet Fejlesztési Alapítvány (INFA), melynek célja a magyarországi internet penetráció növekedését elősegítő projektek tervezése, kivitelezése és támogatása, illetve a magyarországi internet tartalmi és infrastrukturális fejlesztése.

[HWSW] Civil kezdeményezésként jött létre az Internet Fejlesztési Alapítvány (INFA), melynek célja a magyarországi internet penetráció növekedését elősegítő projektek tervezése, kivitelezése és támogatása, illetve a magyarországi internet tartalmi és infrastrukturális fejlesztése.

Az INFA három fő célt tűzött ki: a civil kezdeményezések támogatását saját projektek lebonyolítását, valamint a felhasználók számára vonzó internet-kép kialakítását, illetve a felhasználók képzését, oktatását, internet-hozzáféréshez jutásuk segítését.

Az INFA politikailag semleges és független, ugyanakkor projektjeit –- amennyiben szükséges –- a hatóságok és politikai illetve piaci szereplők informatikai csoportjaival egyeztetve bonyolítja. Az Alapítványt magánszemélyek, vállalkozások is támogathatják, névvel vagy anonim módon. Lehetőséget van csak egyes projektek támogatására is.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

repairwashing

2

Keserű véget ért a Samsung-iFixit frigy

2024. május 24. 11:58

A független javítócég szerint a koreaiak rendkívül megnehezítették a könnyű javítást lehetővé tevő együttműködést.