:

Szerző: Rátonyi Gábor Tamás

2004. május 21. 13:34

Civil kezdeményezés az internet fejlesztéséért

Civil kezdeményezésként jött létre az Internet Fejlesztési Alapítvány (INFA), melynek célja a magyarországi internet penetráció növekedését elősegítő projektek tervezése, kivitelezése és támogatása, illetve a magyarországi internet tartalmi és infrastrukturális fejlesztése.

[HWSW] Civil kezdeményezésként jött létre az Internet Fejlesztési Alapítvány (INFA), melynek célja a magyarországi internet penetráció növekedését elősegítő projektek tervezése, kivitelezése és támogatása, illetve a magyarországi internet tartalmi és infrastrukturális fejlesztése.

Az INFA három fő célt tűzött ki: a civil kezdeményezések támogatását saját projektek lebonyolítását, valamint a felhasználók számára vonzó internet-kép kialakítását, illetve a felhasználók képzését, oktatását, internet-hozzáféréshez jutásuk segítését.

Az INFA politikailag semleges és független, ugyanakkor projektjeit –- amennyiben szükséges –- a hatóságok és politikai illetve piaci szereplők informatikai csoportjaival egyeztetve bonyolítja. Az Alapítványt magánszemélyek, vállalkozások is támogathatják, névvel vagy anonim módon. Lehetőséget van csak egyes projektek támogatására is.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 09:40

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.