Szerző: Bodnár Ádám

2004. május 12. 14:16

E3: A következő generációs PlayStation processzorára épülő munkaállomások várhatók az IBM-től

Az E3 szakkiállításon a Sony és az IBM bejelentették, hogy a következő generációs PlayStation konzol Cell kódnevű processzorára épülő munkállomásokat dobnak piacra, amelyeket a vevők fejlett digitális tartalmak, például számítógépes animációk, filmek, játékok készítésére használhatnak. A Cell-alapú munkaállomás valójában nem más, mint egy egyedi fejlesztőeszköz a következő generációs PlayStation konzolhoz.

Az E3 szakkiállításon a Sony és az IBM bejelentették, hogy a következő generációs PlayStation konzol "Cell" kódnevű processzorára épülő munkállomásokat dobnak piacra, amelyeket a vevők fejlett digitális tartalmak, például számítógépes animációk, filmek, játékok készítésére használhatnak. A Cell-alapú munkaállomás valójában nem más, mint egy egyedi fejlesztőeszköz a következő generációs PlayStation konzolhoz.

A Sony és az IBM közölték, hogy a Cellre épülő munkállomások első prototípusai már 2004-ben elkészülnek. A hardvert az IBM, a szoftvereket és a fejlesztői eszközöket a Sony tervezi. A Cell processzorra épülő új PlayStation konzol várhatóan 2006-ban mutatkozik be a piacon.

Jim Kahle, az IBM processzorfejlesztésért felelős egyik vezetője elmondta, hogy a munkaállomásokkal kapcsolatos bejelentés azt mutatja, hogy a Cell fejlesztői -- a Sony, a Toshiba és az IBM -- remekül haladnak a munkálatokkal. Az IBM képviselője azonban nem árult el részleteket a chipről, sem arról, hogy milyen gyártástechnológiával készül, vagy hogy mikor indul be a sorozatgyártás.

A Cell chipet a Sony nem csak az új PlayStation konzolban, hanem más eszközökben is felhasználja. Kahle elmondása szerint idejének 20-30 százalékában azon gondolkodik, vajon milyen termékekben használható még a Cell.

Szerkesztőségi csapatunkba padavanokat keresünk, akik hozzánk hasonló elveket vallanak a tájékoztatásról és nyitottak az éles kiképzésre.

a címlapról

Hirdetés

Online, 24 órás, haladó Kubernetes képzést indítunk, most early bird kedvezménnyel!

2021. július 26. 22:04

A 8 alkalmas tanfolyam tökéletes választás lehet azoknak a szakembereknek, akik teszt jelleggel már használnak Kubernetest és általános ismeretekkel is rendelkeznek, de vagy nem a mindennapok szintjén, vagy éles környezetbeli elvárások nélkül. A képzéshez most 2in1 akció keretében 24 órás alapozó képzés is elérhető!