Szerző: Rátonyi Gábor Tamás

2004. május 25. 09:57

Gyorsabb lett a chello

Megnövelte a chello kábeles internetszolgáltatás adatforgalmi sebességét a UPC. A sávszélesség növelése az érintett előfizetőknél automatikusan életbe lép, azt nem kell kérvényezni. A fejlesztésektől függően van, ahol már korábban érezhetővé vált a gyorsulás, van, ahol csak a közelmúltban -- ám vannak még területek, ahol csak év végéig várható a sebességnövekedés.

[HWSW] Megnövelte a chello kábeles internetszolgáltatás adatforgalmi sebességét a UPC. A sávszélesség növelése az érintett előfizetőknél automatikusan életbe lép, azt nem kell kérvényezni. A fejlesztésektől függően van, ahol már korábban érezhetővé vált a gyorsulás, van, ahol csak a közelmúltban -- ám vannak még területek, ahol csak év végéig várható a sebességnövekedés.

Mint már februárban hírül adtuk: a UPC az otthoni előfizetői számára kínált csomagok adatátviteli sebességét növelő fejlesztéseket végez. Ennek eredményeként ma már a szolgáltatási területének legnagyobb részén (de például Miskolcon még nem) a korábbi 512/128 kilobit/másodpercről 768/256 kbps-ra, az üzleti csomagoknál 768/256-ról 1024/512-re nőtt a sávszélesség. Az adatforgalmi korlátozás nem változott.

Mégsem vezetik be ugyanakkor a chello Light nevű, olcsóbb, de csak 1 GB-os adatforgalmat engedélyező csomagot: Februári hírünkben még arról adtunk tájékoztatást, hogy havi 8 ezer forintért elérhető lesz a kisebb adatforgalmat lehetővé tevő csomag, utóbb azonban a UPC lemondott erről a csomagról. Szűcs László, a UPC sajtókapcsolati igazgatója lapunknak elmondta: noha hosszú távon biztosan lesz néhány új csomag a chellon belül, egyelőre a piacfelmérések eredményei miatt mégsem vezetik be a Light csomagot

A UPC kábeltévés internetszolgáltatása az alábbi településeken vehető igénybe: Budapest (I, II, IV, VII, VIII, XI, XIII, , XIV, XVII., XXI. kerületek), Budaörs, Miskolc, Szolnok, Nyíregyháza, Debrecen, Nagykanizsa, Sopron, Szombathely, Sopron, Szombathely, Pécs, Gyöngyös, Dunaújváros, Tatabánya, Veszprém, Várpalota, Salgótarján; Eger, Felsőtárkány, Egerbakta, Egerszalók, Egerszólát, Kerecsend, Ostoros, Novaj, Demjén.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról