Szerző: Ady Krisztián

2004. május 6. 15:58

A Microsoft bemutatta digitális jogkezelő technológiája következő generációját

A Microsoft bemutatta digitális jogkezelő technológiája, (Windows Media Digital Rights Management) DRM-szoftvere következő változatának képességeit, valamint bemutatta azokat az online zene- és moziboltokat, szórakoztató cégeket, szórakoztatóelektronikai gyártókat, akik beépítik a redmondi óriás másolásvédelmi rendszerét termékeikbe, szolgáltatásaikba.

A Microsoft bemutatta digitális jogkezelő technológiája, (Windows Media Digital Rights Management) DRM-szoftvere következő változatának képességeit, valamint bemutatta azokat az online zene- és "moziboltokat", szórakoztató cégeket, szórakoztatóelektronikai gyártókat, akik beépítik a redmondi óriás másolásvédelmi rendszerét termékeikbe, szolgáltatásaikba.

A Microsoft következő generációs Windows Media DRM technológiája más területeken is megfelelő védelemmel láthatja el a tartalomszolgáltatók által nyújtott audio- és videoállományokat. A szolgáltatók Windows-alapú PC-k és hordozható eszközök számára éppúgy nyújthatnak biztonságosan tartalmakat, mint a windowsos okostelefonok és PDA-k számára. A felhasználási területek közül nem maradhat ki a vezetékes vagy vezeték nélkül összekötött, otthon üzembe helyezett, Windows Media kompatibilis szórakoztatóelektronikai eszköz sem.

"A felhasználók kedvüket lelik az online zeneletöltésben, amint azt a havi 20 millió látogató által naponta letöltött 4 millió dal és videoklip mutatja," -- nyilatkozta Alex Blum, az AOL broadband és szórakoztatórészlegének alelnöke. "Célunk a lehető legszélesebb választási lehetőségek biztosítása a legjobb minőség mellett. A Microsoft legújabb Windows Media DRM technológiája lehetővé teszi, hogy tovább bővítsük digitális zeneletöltési szolgáltatásainkat és a letöltött állományok minden létező eszközön lejátszhatóak legyenek."

A redmondi szoftveróriás digitális jogkezelő technológiájának új változata még robusztusabb, még biztonságosabb tartalomszolgáltatást tesz lehetővé, miközben leveszi a kalózkodás miatti terhek súlyát a szolgáltatók válláról. A DRM technológiával védett tartalom csak a jogosultságoknak megfelelően tekinthető meg és másolható eszközről eszközre, az interneten vagy más módon beszerzett, például lemezen mellékelt licencnek megfelelően.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

MÁLNÁS

6

Tőzsdére megy a Raspberry Pi

2024. május 16. 14:00

Az elmúlt évek meghatározó áramköri lapkáit készítő technológiai cég papírjaival is lehet majd kereskedni a brit tőzsdén.