Szerző: Ady Krisztián

2004. május 13. 10:05

Ne dobja ki régi PC-jét! -- jótékonysági akciót indított a Senorg

A legtöbb nagyvállalat 2-3 évente lecseréli számítógépparkját. A régi gépeket vagy megveszik a dolgozók kedvezményes áron, vagy a raktárban porosodnak, hiszen az Európai Unióban a cégeknek nem lesz lehetőségük, hogy ezeket egyszerűen kidobják.

A legtöbb nagyvállalat 2-3 évente lecseréli számítógépparkját. A régi gépeket vagy megveszik a dolgozók kedvezményes áron, vagy a raktárban porosodnak, hiszen az Európai Unióban a cégeknek nem lesz lehetőségük, hogy ezeket egyszerűen kidobják.

Emellett ezek a használt gépek, ha a piac vezető szereplőinek nyűgöt is jelentenek, más felhasználóknak hatalmas értéket képviselhetnének. Ritka azonban, hogy a használt eszközök a megfelelő helyre kerülnek.

Erre a magyarországi hiányosságra talált rá és vállalta fel a közvetítői szerepet a Senorg Hungary Rt., azaz a régi számítógépet, függetlenül attól, hogy működik-e, beszámítják új PC, notebook, vagy szerver vételárába. Az így céghez kerülő számítógépeket -- természetesen már megfelelő állapotban -- jótékonysági célra ajánlják fel olyan árvaházaknak, gyermekotthonoknak, alapítványoknak, ahol egy néhány éves gép is nagy értéknek számít.

Az így gépekkel ellátott otthonok nem tudnának saját erőből gépet venni, viszont az ott élő gyerekek onnan kikerülve hatalmas hátránnyal indulnának a majdani munkaerő piacon, ahol már alapkövetelmény a számítógép kezelése. Ily módon ők egy kis segítséget kapnak ennek a hátránynak a ledolgozásához.

A lehetőséggel nemcsak a számítógép-korszerűsítés kedvezményesebb, hanem megoldódik a lecserélt gép legális elhelyezésének problémája, valamint az ezt választókban jó érzést kelt az a tudat, hogy segítettek olyanoknak, akik maguk nem juthattak volna saját erejükből számítógéphez.

Csak csendben jegyzem meg: fórumunkban hasonló cél érdekében működik jóideje a néhány jószándékú fórumtagunk által üzemeltetett Felajánlások ( Segíteni kéne ) című karitatív téma, melyben szintén várnak mindenféle -- akár működésképtelen, de egyszerűen javítható -- hardverelemet, szoftvert és kiegészítőt, melyekből működőképes számítógép varázsolható a rászorulók számára. A csoport honlapja, melyen néhány gépátadásról készült fénykép és újságcikk szkennelt változata is megtalálható, itt olvasható.

Szerkesztőségi csapatunkba padavanokat keresünk, akik hozzánk hasonló elveket vallanak a tájékoztatásról és nyitottak az éles kiképzésre.

a címlapról

Hirdetés

Online, 24 órás, haladó Kubernetes képzést indítunk, most early bird kedvezménnyel!

2021. július 25. 20:47

A 8 alkalmas tanfolyam tökéletes választás lehet azoknak a szakembereknek, akik teszt jelleggel már használnak Kubernetest és általános ismeretekkel is rendelkeznek, de vagy nem a mindennapok szintjén, vagy éles környezetbeli elvárások nélkül. A képzéshez most 2in1 akció keretében 24 órás alapozó képzés is elérhető!