Szerző: Ady Krisztián

2004. május 7. 11:32

Egyidejűleg játékosok százezrei játszhatnak a BBC One műsorában Java technológiát támogató telefonjuk segítségével

A Sun Microsystems -- a Java technológia létrehozója -- és a Developnet -- az Egyesült Királyság vezető mobil Java technológia szolgáltatója -- közreműködésével a BBC interakív játékot indított Come and Have a Go... If You Think Youre Smart Enough címmel, amelyet szombat esténként főműsoridőben sugároz a BBC One csatorna. A műsor a BBC első olyan játéka, amelyben a nézők aktívan közreműködhetnek mobiltelefonjukkal egy Java technológiás mobil alkalmazás segítségével.

A Sun Microsystems -- a Java technológia létrehozója -- és a Developnet -- az Egyesült Királyság vezető mobil Java technológia szolgáltatója -- közreműködésével a BBC interakív játékot indított "Come and Have a Go... If You Think You're Smart Enough" címmel, amelyet szombat esténként főműsoridőben sugároz a BBC One csatorna. A műsor a BBC első olyan játéka, amelyben a nézők aktívan közreműködhetnek mobiltelefonjukkal egy Java technológiás mobil alkalmazás segítségével.

Mivel a műsornak több mint hárommillió rendszeres nézője van, az alkalmazás úgy készült, hogy egyidejűleg játékosok százezreit szolgálhassa ki. A Java technológiával működő mobiltelefon első lépésben csatlakozik a szolgáltató J2EE szerveréhez, mellyel a játékos telefonját szinkronizálja az adással. A játék folyamán az alkalmazás offline üzemmódban fut, és ezzel minimálisra csökkenti a játékosok mobil percdíját.

A vetélkedő végén a mobil telefonos alkalmazás elküldi a válaszokat a szervernek, ami kiszámítja a játékosok pontszámát, majd azonnali visszajelzést küld nekik arról, hogy jogosultak-e a 30 ezer fontos pénzdíj elnyerésére.

Az alkalmazás speciális kialakításával fokozatosan elosztható a forgalom a mobilhálózati infrastruktúra túlterhelésének megelőzésére. A technológia ugyanakkor biztonságos is, a kliens és a szerver között minden adatátvitel titkosítva zajlik.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

MÁLNÁS

6

Tőzsdére megy a Raspberry Pi

2024. május 16. 14:00

Az elmúlt évek meghatározó áramköri lapkáit készítő technológiai cég papírjaival is lehet majd kereskedni a brit tőzsdén.