:

Szerző: roberto

2002. március 27. 16:29

Vim 6.1 -- megjelent a keresztplatformos szerkesztő új verziója

[LinuxToday, Vim.org] Megjelent a szinte minden UNIX-on megtalálható vi (Visual Editor) továbbfejlesztett klónjának, a Vim-nek (Vi IMproved) a friss kiadása. Az új, 6.1-es Vim a hatos verzió hibáinak javítását tartalmazza, frissültek a szintaxiskiemelési mintákat tartalmazó fájlok és a programhoz tartozó fordítások is. A 6.1-es verzió -- amely a fejlesztők szerint az eddig kiadott Vimek közül a legjobb -- már az új Vim licenc alatt jött ki, amely teljesen kompatibilis a GNU GPL-lel. A forráskód, valamint a Red Hat Linux, Debian Linux, SGI IRIX, DOS, Windows, Amiga, OS/2 és MacOS rendszerekhez fordított binárisok a vim.sourceforge.net -ről tölthetőek le. A változásokról részletes listát kapunk a telepítés után a :help version-6.1 parancs kiadásával.

_[LinuxToday, Vim.org] Megjelent a szinte minden UNIX-on megtalálható vi (Visual Editor) továbbfejlesztett klónjának, a Vim-nek (Vi IMproved) a friss kiadása. Az új, 6.1-es Vim a hatos verzió hibáinak javítását tartalmazza, frissültek a szintaxiskiemelési mintákat tartalmazó fájlok és a programhoz tartozó fordítások is. A 6.1-es verzió -- amely a fejlesztők szerint az eddig kiadott Vimek közül a legjobb -- már az új Vim licenc alatt jött ki, amely teljesen kompatibilis a GNU GPL-lel. A forráskód, valamint a Red Hat Linux, Debian Linux, SGI IRIX, DOS, Windows, Amiga, OS/2 és MacOS rendszerekhez fordított binárisok a vim.sourceforge.net-ről tölthetőek le. A változásokról részletes listát kapunk a telepítés után a ":help version-6.1" parancs kiadásával.

A Vim honlapján egyébként a hónap első felében feltűnt a már lassan három évtizedes hagyományokkal rendelkező vi/vim-hívők imájának újabb variánsa, amely magyarra fordítva körülbelül így hangzik: Mi Szerkesztőnk, aki a RAM-ban vagy, írattassék meg a te neved, jöjjön el a te telepítésed, legyen meg a te puffered, amint a Unixban, úgy a Windowsban is. Mindennapi fájljainkat add meg nekünk ma, és bocsásd meg, hogy PICO-t használunk, miképpen mi is megbocsátunk az ellenünk WORDözőknek, és ne vígy minket az EMACS-ba, de szabadíts meg a gonosztól, mert tied a fejlődés, a billentyű-hozzárendelés és a használhatóság ebben a verzióban és a következőben. Bizony.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 18:25

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.