Szerző: Bodnár Ádám

2002. március 29. 11:44

A Sun bemutatta vezeték nélküli fejlesztéshez szánt portálját

[NetAktív] A mobilalkalmazás-piacon tevékenykedő Java fejlesztőket elkötelezetten támogató Sun Microsystems ma a nyilvánosság elé tárta a vezeték nélküli fejlesztéshez szánt portálját, a wireless.java.sun.com -ot. A Sun Developer Connection program, az új webhely hivatalos, központi forrásként segíti a Java-fejlesztőket.

[NetAktív] A mobilalkalmazás-piacon tevékenykedő Java fejlesztőket elkötelezetten támogató Sun Microsystems ma a nyilvánosság elé tárta a vezeték nélküli fejlesztéshez szánt portálját, a wireless.java.sun.com-ot. A Sun Developer Connection program, az új webhely hivatalos, központi forrásként segíti a Java-fejlesztőket.

A vállalatok egyre inkább Java technológiákat alkalmaznak webes szolgáltatásaik platformjaként. A wireless.java.sun.com biztosítja a fejlesztők számára az ilyen irányú igények kielégítéséhez, illetve a mobil számítástechnikában hasznosítható, innovatív alkalmazások fejlesztéséhez nélkülözhetetlen eszközöket, erőforrásokat és közösségi támogatást.

A Java-fejlesztések fő támogatói által létrehozott új erőforrás, a Java Developer Connection támogatja az egyéni fejlesztői törekvéseket: lehetőséget biztosít a tanulásra, a problémák megoldására, a technikai növekedésre, valamint a mobilpiac kínálta lehetőségek kiaknázására.

A wireless.java.sun.com, mint az első átfogó, szabványalapú, vezeték nélküli erőforrásgyűjtemény segít a Java 2 Platform Micro Edition (J2ME) szabványaival és eszközeivel való ismerkedésben. Néhány a weboldal erőforrásai közül: az alapoktól való kezdést segítő, vagy a már megszerzett tudásra építő oktató kézikönyvek, esettanulmányok és beszámolók; gyakorlatilag bármilyen programozói probléma gyors megválaszolását segítő fórumok; ’Code Drop’ a kódok egymás közti továbbításához; a hibák állapotáról és a kerülő megoldásokról tájékoztató Bug Database (hibaadatbázis); valamint RSS kompatibilitás a News and Highlights nevű oldal tetszőleges mobileszközről való eléréséhez.

a címlapról