Szerző: Vörös Péter

2002. március 18. 20:48

CeBIT: a Sharp az európai piacra kihegyezett, beépített kamerával felszerelt mobiltelefonokat mutatott be

[AsiaBizTech] A beépített kamerával felszerelt mobiltelefonokat jelentős érdeklődés övezi a CeBIT 2002 szakkiállításon, nem véletlen, hogy e terület vezető gyártója, a Sharp két európai modellt is kiállított. A vállalat kiállítási standja azt mutatja, hogy a Sharp bízik az európai piaci sikerben, a japán Sha-mail (kép posta) sikere megismételhető Európában is, és a vállalat tapasztalatai e téren jól jöhetnek.

[AsiaBizTech] A beépített kamerával felszerelt mobiltelefonokat jelentős érdeklődés övezi a CeBIT 2002 szakkiállításon, nem véletlen, hogy e terület vezető gyártója, a Sharp két európai modellt is kiállított. A vállalat kiállítási standja azt mutatja, hogy a Sharp bízik az európai piaci sikerben, a japán 'Sha-mail' (kép posta) sikere megismételhető Európában is, és a vállalat tapasztalatai e téren jól jöhetnek.

A TQ-GX1 modell már egy ténylegesen működő tesztváltozat. A főbb paraméterek: 110 ezer pixeles CMOS érzékelő, GFC (glass fine-color) LCD kijelző 65.536 színnel. A mobiltelefon 16 szólamú zene lejátszására képes, képes animáció megjelenítésére és természetesen támogatja a multimédiás üzenetküldési szolgáltatást (MMS).

A másik modell, a TQ-GX10 egyelőre nem volt még működőképes változatban kiállítva, de a főbb paramétereket már közzétette a Sharp. Ennél a modellnél is 110 ezer pixeles a CMOS érzékelő, és 65.536 színes a TFT LCD kijelző. A kijelző ablak a készülék hátsó ablakán is megtalálható. A TQ-GX10 támogatja a Java alkalmazásokat. A többi funkció hasonló a TQ-GX1-nél már felsoroltakhoz: 16 szólamú zene lejátszása, animáció és multimédiás üzenetküldési szolgáltatás támogatása (MMS).

A két kiállított modell, a TQ-GX1 és a TQ-GX10 egyaránt 2002 végén kerül a piacra.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról