:

Szerző: roberto

2002. március 4. 17:35

Az AMD következő generációs processzorait is támogatja a Linux kernel 2.5-ös sorozata

AMD
AMD[AMD, SuSE, CNET] Az AMD az elmúlt hét második felében jelentette be, hogy a SuSE-vel közös, az AMD következő generációs, x86-64 technológiával rendelkező processzorainak linuxos támogatására irányuló munkájuk eredményét a német cég átadta a Linux kernel fejlesztőinek. Ez azt jelenti, hogy a kernel fejlesztői szériája már képes az AMD Hammer processzorok lehetőségeinek kihasználására.

Az AMD Hammer a gyártó ígéretei szerint kimagasló teljesítményt nyújt mind 32, mind 64 bites környezetben. Az x86-64 technológia Linux alatti kihasználásához szükséges kernelbővítések létrehozásában a SuSE Linux AG játszotta a főszerepet.

Richard Heye, az AMD platformtervező részlegének alelnöke elmondta, hogy a linuxos közösség már a kezdetektől támogatta az AMD x86-64 technológiát. Az AMD-nél nagyra értékelték azokat az észrevételeket, amelyeket többek közt a SuSE szakemberei küldtek a Hammer processzoron dolgozó mérnököknek. Heye azt is elmondta, hogy cége továbbra is együttműködik a linuxos fejlesztőkkel annak érdekében, hogy legyenek alkalmazások és operációs rendszer a Hammer köré épülő rendszerekre.

Az AMD következő generációs mikroprocesszorainak támogatása csak a 2.5-ös, fejlesztés alatt álló kernelbe került bele. A 2.5-ös Linuxból azonban nem lehet tudni, hogy mikor lesz stabil (2.6-os) rendszermag, hiszen még az egyébként stabil, páros alverziójú 2.4-es szériával is rengeteg apróbb probléma adódik. Az biztos, hogy az AMD-nek nem lesz ideje kivárni a 2.6-os kernel megjelenését, így gyanítható, hogy előbb-utóbb a 2.4-es kernelhez is lesz Hammer-támogatás.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 01:55

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.