:

Szerző: Bodnár Ádám

2002. március 22. 12:08

Gondok a Tyan duál-Athlon alaplapjaival és a GeForce4 Ti 4600 grafikus kártyákkal

A Tyan által készített duál-Athlon alaplapok nem minden esetben működnek együtt az NVIDIA GeForce4 Ti 4600 chipes grafikus kártyákkal -- áll az nV News cikkében.

A Tyan által készített duál-Athlon alaplapok nem minden esetben működnek együtt az NVIDIA GeForce4 Ti 4600 chipes grafikus kártyákkal -- áll az nV News cikkében.

A Tiger MPX, Tiger MP és Thunder K7 alaplapok a már említett videokártyával és a 27.50 verziószámú meghajtóprogrammal Windows XP Professional operációs rendszer alatt "NMI/Parity Error" hibaüzenetet adnak. A javítás a következő:

Elsőként frissíteni kell az alaplap BIOS-át, típustól függően 1.04, 2.10 vagy 1.01 verzióra. Ezután újra fel kell telepíteni az AGP meghajtót, a DirectX 8.1 változatát majd a 27.50 verziószámú videokártya-drivert. Ebben a konfigurációban -- és csak ebben -- a számítógép működése hibátlan.

A cikk röviden szót ejt még az Athlon MP processzorral és GeForce4 Ti 4600 chipes videokártyával szerelt rendszerek hűtéséről is, ugyanis gyors (MP 1900+, MP 2000+) processzorok esetén könnyen előfordulhat, hogy az első CPU és a videokártya által létrehozott hőhatás felforrósítja a "VRM2" alkatrészt ami a számítógép lefagyásához vezet.

Ezért a cikkíró mindenképpen nagyméretű hűtőbordákat és gondos odafigyelést ajánl.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 07:50

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.