Szerző: Vörös Péter

2002. március 10. 20:22

A Bush-kormányzat szerint a szélessávú internet kérdés kulcsa a keresleti oldal erősítésében rejlik

[EE Times] A Bush-kormányzat már jó ideje erős ipari nyomás alatt áll a szélessávú internet széles körű elterjesztésével kapcsolatban. Most a kormányzat bemutatta a kérdés megoldásának keresleti oldali megközelítését.

[EE Times] A Bush-kormányzat már jó ideje erős ipari nyomás alatt áll a szélessávú internet széles körű elterjesztésével kapcsolatban. Most a kormányzat bemutatta a kérdés megoldásának "keresleti oldali" megközelítését.

Glenn Hubbard, az elnök gazdasági tanácsadói tanácsának vezetője elmondta, hogy az amerikai fogyasztók többségének már ma is van hozzáférése a szélessávú Internethez, ezért a politikai döntéseknek nagyobb hatásuk lehet a keresleti oldalon. Donald Evans, a kereskedelmi miniszter és számos magas rangú kormányzati tanácsadó hasonlóan reagált az ipar azon javaslataira, hogy növelni kellene a szélessávú internet elterjedését.

Megfigyelők szerint a Bush-kormányzat többek között azzal növelhetné a broadband keresletet, hogy megállapodást hozna létre a hollywoodi stúdiók és a fogyasztói elektronikai gyártók között a digitális copyright technológiákkal kapcsolatban. Kritikusok szerint a digitális mozik hollywoodi korlátozásai jelentősen visszavetik a szélessávú hálózati hozzáférés iránti keresletet.

Számos fogyasztói érdekvédelmi csoport támogatja a kormányzat véleményét, mondván, hogy immáron még tovább kell lépni és meg kell oldani azokat a szellemi tulajdonnal kapcsolatos kérdéseket, amelyek lassítják az új online tartalom szolgáltatását. Charles Black, a Voices for Choices fogyasztói érdekvédelmi csoport elnöke szerint a szélessávú internet elterjedési ütem akkor fog gyorsulni, ha a fogyasztók jó lehetőségeket látnak, mire költsenek el a havi további 40-50$-t.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról