Szerző: Rátonyi Gábor Tamás

2002. március 11. 12:07

Magyar internetes cég megmérettetése: Econet részvényárverés

Holnap kerül sor az Econet Rt. törzsrészvényeinek és kamatozó papírjainak az árverésére -- írja a Portfólió . A tőzsde egyetlen hazai internetes vállalkozása az árveréssel pontos képet kap arról, hogy a befektetők mennyit hajlandóak dotcom cégbe invesztálni.

Holnap kerül sor az Econet Rt. törzsrészvényeinek és kamatozó papírjainak az árverésére -- írja a Portfólió. A tőzsde egyetlen hazai internetes vállalkozása az árveréssel pontos képet kap arról, hogy a befektetők mennyit hajlandóak dotcom cégbe invesztálni.

A minimum ár meghatározása nélkül nélkül induló árverésen 835000 A és több, mint 50000 darab B sorozatú részvényt értékesítenek. A társaság részvényeinek nyilvános árazása történelmi jelentőségű: első ízben kerül sor hazai internetes cég megmérettetésére, a befektetői kedv és a cég értékének nyilvános felmérésére.

Az Econet Rt. alkalmazás szolgáltásáról (ASP -- Application Service Provider), Webgyár nevű internetes portál szoftveréről és fejlesztői szolgáltatásairól ismert. A cég saját tartalomszolgáltatása az eco.hu gazdasági híroldal, de filmes (magyar.film.hu) és sport (www.forma1.net) weboldalakban is érdekeltséggel bír. Partnereiként az ABN-AMRO, HVG, Magyar Hírlap, Napi Gazdaság, Vodafone, Index, Vista, ConCorde, MTI-ECO, és a CIB szerepel a cég honlapján.
Az Econet a közelmúltban jelentette be -- az ügyfél nevét üzleti titokként kezelve -- egy százmilliós nagyságrendű bevételt eredményező fejlesztési megbízásról szóló szerződés aláírását.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról