:

Szerző: roberto

2001. október 17. 20:32

A Progeny Linux Systems nem ad ki több disztribúciót

[LinuxPlanet] Tíz hónappal az első csomagolt disztribúciója után a Progeny Linux Systems bejelentette, hogy kiszáll az üzletből, és inkább az eddig is profitot termelő konzultációs tevékenységére fog összpontosítani.

Debian[LinuxPlanet] Tíz hónappal az első csomagolt disztribúciója után a Progeny Linux Systems bejelentette, hogy kiszáll az üzletből, és inkább az eddig is profitot termelő konzultációs tevékenységére fog összpontosítani.

A cég tehát nem fog jelentkezni már a második Debian Woodyra épülő disztribúciójával sem. Ian Murdock, a Progeny elnöke -- és a Debian Projekt alapítója -- elmondta, hogy a döntés hátterében az áll, hogy a Debianban megvannak vagy alakulnak azoknak a plusz szolgáltatásoknak az alapjai, amelyekkel a Progeny bővítette a rendszert.

Ugyanakkor a döntést az erős piaci nyomás is motiválta. Steve Schafer, a Progeny elnök-vezérigazgatója úgy látja, hogy túlságosan kiélezett a kiskereskedelmi harc a disztribúciók között, és hat-nyolc havonta meg kellene jelenni egy új disztribúcióval, ha versenyképes akar maradni egy cég. "Ez a Mandrake és a Red Hat üzlete, már az is rengeteg pénzbe kerül, hogy az ember beszálljon". A vásárlók nagyon érzékenyek lettek az egymást követő disztribúciók közötti apró változásokra, ráadásul a mostani disztribúcióknak szinte minden új dolgot tartalmazniuk kell.

A Progeny felhasználói az év végéig kaphatnak terméktámogatást, közben a cég már egy olyan útmutató összeállítását tervezi, amelynek segítségével a felhasználók jelentősebb erőfeszítések nélkül térhetnek át a Debian fejlesztői változatára, a Woodyra.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 02:28

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.