Szerző: roberto

2001. október 4. 01:33

GNOME 2.0 alpha: elérhető a népszerű desktop következő szériájának technológiai előzetese

[LinuxToday] Elérhető a GNOME 2.0 első fejlesztői változata. A LinuxToday-en közzétett rövid bejelentésben külön kiemelik, hogy ez a verzió nem az otthoni felhasználóknak készült, pusztán a GNOME 2 platform technológiai előzetese, és nem is lehet a már meglévő GNOME 1.x telepítés mellé feltenni.

GNOME[LinuxToday] Elérhető a GNOME 2.0 első fejlesztői változata. A LinuxToday-en közzétett rövid bejelentésben külön kiemelik, hogy ez a verzió nem az otthoni felhasználóknak készült, pusztán a GNOME 2 platform technológiai előzetese, és nem is lehet a már meglévő GNOME 1.x telepítés mellé feltenni.

Akit ennek ellenére is érdekel a következő GNOME alfája, az beszerezheti a forráskódot az ftp.gnome.org-ról.

A bejelentés szerint szinte minden változott a GNOME 1.4-hez képest, a kód tisztításán kívül érdemes megemlíteni a frissített, a szabványokhoz jobban igazodó XML libet, a hatékonyabb CORBA implementációt, a Unicode-os szövegek támogatását, valamint a lokalizációs lehetőségek bővülését.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról