Szerző: Bodnár Ádám

2001. október 12. 10:00

Siemens VDO-val a harmadik dimenzióba: a jövő jármű-navigációja

[Siemens] A jövő navigációja egy moduláris java-alapú szoftver-szerkezetbe (Top Level Architecture, TLA) integrálva fog megvalósulni. A Vision 3D Navigation rendszer, –- ami az 59. Frankfurti Motor Show-n került bemutatásra –- új lehetőségeket nyit majd a gépjárművezetők és –gyártók számára.

[Siemens] A jövő navigációja egy moduláris java-alapú szoftver-szerkezetbe (Top Level Architecture, TLA) integrálva fog megvalósulni. A "Vision 3D Navigation" rendszer, –- ami az 59. Frankfurti Motor Show-n került bemutatásra –- új lehetőségeket nyit majd a gépjárművezetők és –gyártók számára.

A TLA jelentősen lecsökkenti az autógyártók munkáját abban az esetben, amikor a szériagyártás megkezdése után új szoftvert, vagy hardvert szeretnének vevőiknek biztosítani. Utazás közben a 3D navigáció a kocsi előtti utat mutatja madártávlatból. Az utas az utat mindig a megfelelő látószögből látja, és az épületek modelljei is segítenek a tájékozódásban.

A kamionosoknak és az egyéb nehéz kereskedelmi járművek vezetőinek további segítséget nyújt a 3D navigáció: lehetséges például a nagy emelkedők kikerülése. Ha a tengerszint feletti magasság ismert, a kiválasztott útvonal optimalizálható az előre megtervezett benzinfogyasztásra való tekintettel.

A navigáció és az internet összekapcsolódásából adódóan lehetőség nyílik további információk mobiltelefonra történő lehívására UMTS segítségével.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról