Szerző: sammer

2001. október 27. 02:09

Válaszok az aktuális kérdésekre egy rövid ATI interjúban

A Source Magazine oldalán megjelent egy rövid ATI interjú, amelyből választ kaphatunk

A Source Magazine oldalán megjelent egy rövid ATI interjú, amelyből választ kaphatunk néhány aktuális kérdésre.

Kérdés: Mi az ábra a SMOOTHVISION-nal? Tervezi az ATI, hogy hamarosan elérhetővé teszi ezt a lehetőséget a RADEON 8500 GPU-n?

Válasz: A SMOOTHVISION a következő, várhatóan november közepén megjelenő RADEON illesztőprogram segítségével már elérhető lesz.

K: Hangsúlyozzátok, hogy a RADEON 8500 támogatja a Microsoft új Windows XP operációs rendszerét, és az AMD Athlon XP processzorát. Ennek ellenére akadnak problémák a kártyával, ha az AMD legújabb processzorával szerelt Windows XP-s gépben van. Mi ennek az oka?

V: Stabilitási problémák lépnek fel, különösen akkor, ha az Athlon XP processzort olyan alaplapban használjuk, amely nem szerepel az AMD Athlon XP ajánlási listáján. Kiderítettük, hogy az "AGP fast writes" kikapcsolása a BIOS-ban megoldást jelenthet néhány problémára, de a legjobb megoldás az, ha olyan alaplapot veszünk, amit az AMD is ajánl, és figyelünk arra, hogy lehetőleg a legfrissebb BIOS-t használjuk, amennyiben Athlon XP processzorunk van.

K: Kyle Bennett a HardOCP-tól vetett fel egy kérdést nemrég azzal kapcsolatban, hogy a RADEON 8500 meghajtóprogramjai OpenGL alatt jobb eredményt produkálnak Quake III alatt egy speciális optimizációnak köszönhetően. Mi erről a véleményed?

V: Az ATI számos szinten próbálja optimizálni a drivereit, így alkalmazásszinten, a játék grafikus motorjának szintjén, az API szintjén, és nem utolsó sorban az operációs rendszer szintjén. Emiatt néhány optimizáció csak az adott játékokkal működik, egyéb beállítások a grafikus motorra készültek, és megint mások az operációs rendszerre. A Quake III Arena egy olyan játék, amihez külön készítettünk speciálisan optimizált beállításokat a driverben, mint ahogy más népszerű játékokhoz is. A fejlesztőcsapatunk elkötelezett amellett, hogy a felhasználók minden alkalmazásban a lehető legjobb vizuális minőséget kapják, ami a magas FPS, képminőség, és stabilitás optimális kombinációját jelenti.

K: Néhányan azt állítják, hogy az ATI 250/250-es órajellel is fogja árusítani a RADEON 8500 grafikus kártyáit. Ez igaz?

V: Nem. Az egyetlen RADEON 8500 kártya, amit az ATI a kereskedelemben saját neve alatt árul 275/275 órajelen futó termék, ami az ATI jellegzetes dobozában kapható "Built by ATI" felirattal fémjelezve. Ezeken kívül viszont az ATI szállít RADEON 8500 chippeket OEM, ODM és AIB üzleti partnereinek, aminek tulajdonságait ők szabják meg. Az általuk forgalmazott Radeon 8500-as kártyáknál természetesen előfordulhat a 250/250-es órajel, erről hamarosan újabb bejelentést fogunk tenni. Ahogy eddig is, az ATI továbbra is ki fogja szolgálni az OEM megrendelőket olyan minőségű és árú kártyákkal, amilyet ők igényelnek, és amikkel megcélozhatják a szükséges vásárlókörüket. Amióta júniusban az ATI elkezdte szállítani chipjeit az ODM és AIB önálló gyártóknak, nekik is ugyanazt a rugalmast választékot biztosítja, mint az OEM kereskedőknek.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról