Szerző: roberto

2001. október 14. 17:24

A W3C átgondolja szabadalmi tervezetét

[eWeek, W3C] Az elmúlt két hétben hevesen kritizált World Wide Web Consortium (W3C) a jövő héten változásokat szeretne eszközölni szabadalmi tervezetén. A W3C szabadalmi politikával foglalkozó munkacsoportja (PPWG) többek közt azt is fontolgatja, hogy a nyílt forráskódú és szabad programok fejlesztői kapjanak felmentést a jövőben esedékes jogdíjak megfizetése alól.

[eWeek, W3C] Az elmúlt két hétben hevesen kritizált World Wide Web Consortium (W3C) a jövő héten változásokat szeretne eszközölni szabadalmi tervezetén. A W3C szabadalmi politikával foglalkozó munkacsoportja (PPWG) többek közt azt is fontolgatja, hogy a nyílt forráskódú és szabad programok fejlesztői kapjanak felmentést a jövőben esedékes jogdíjak megfizetése alól. További fejlemény, hogy a PPWG munkacsoportja két meghívott szakértővel is bővült, akiknek szívügye a szabad forráskódú programok jövője, egyikük Eben Moglen a Free Software Foundation-től, a másik meghívott szakértő pedig Bruce Perens, az Open Source Initiative társalapítója.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról