Szerző: Vörös Péter

2001. október 21. 15:17

A Web Techniques magazin elismerően nyilatkozik az Oracle9i Application Server termékről

[Oracle] A Web Techniques folyóirat 2001. szeptemberi számában megjelent szemle elismerően nyilatkozik az Oracle9i Application Server (Oracle9iAS) legújabb verziójáról. Kiemeli a termék J2EE-támogatását és hatékony fejlesztőeszközeit, továbbá az alkalmazáskiszolgálót az Oracle stabil, élenjáró termékei hosszú sorának legújabb elemeként mutatja be. A cikk írója, Joshua Drake, a termék számos jellemzőjét dicséretben részesíti:

[Oracle] A Web Techniques folyóirat 2001. szeptemberi számában megjelent szemle elismerően nyilatkozik az Oracle9i Application Server (Oracle9iAS) legújabb verziójáról. Kiemeli a termék J2EE-támogatását és hatékony fejlesztőeszközeit, továbbá az alkalmazáskiszolgálót az Oracle "stabil, élenjáró termékei" hosszú sorának legújabb elemeként mutatja be. A cikk írója, Joshua Drake, a termék számos jellemzőjét dicséretben részesíti:

  • "A Java és az XML magas szintű támogatása": "Teljes körű J2EE-megvalósítás és JDBC-támogatás", "Szoros integráció az alkalmazáskiszolgálóba, az XML és az SQL támogatásával együtt", "Továbbfejlesztett funkciók a dinamikus gyorsítótárazás és az Edge Side Includes (ESI) technológia révén"
  • "Kiváló eszközök": "Professzionális ... nem csak az eszközök fajtája, de azok száma is lenyűgöző"
  • Szoros integráció: "Zökkenőmentes integráció", "Az Oracle9iAS zökkenőmentesen integrálódik számos meglevő infrastruktúrába ..."
  • Portálfunkciók: "Teljes körű portálrendszer", "Teljes mértékben testre szabható", "Olyan webes gyorsítótárral is rendelkezik, amely statikus és dinamikus weboldalakat egyaránt képes kezelni", "Maximálisan támogatja a címtárakat"
  • Kompatibilitás vezeték nélküli eszközökkel: "Segítségével a mobil ügyfelek is használhatják a meglevő webes portálokat. Az elmúlt években egyre fontosabbá vált annak biztosítása, hogy a mobil ügyfelek távolról is hozzáférjenek adataikhoz... Az Oracle9iAS segítségével a vállalatok úton lévő ügyfeleiket is támogathatják."
  • Dinamikus gyorsítótárazási technológia: "Statikus és dinamikus weboldalakkal is együttműködik", "Az első megoldás, amely megvalósítja az ESI specifikációt, és így segít a gyorsítótárazható és nem gyorsítótárazható adatok XML nyelvvel való kezelésében"

Drake azt is megjegyzi, hogy "Az Oracle mindig is a szabványokon alapuló megvalósítások élvonalában járt, és az Oracle9iAS kiadásával folytatja e hagyományt." A Web Techniques folyóirat következtetései úgy összegezhetők, hogy az Oracle9i Application Server megbízható platformot nyújt a "webalapú, összetett vállalati alkalmazások" fejlesztéséhez, rendszerbe állításához és felügyeletéhez.

Az Oracle9i Application Server úgy oldja meg az e-vállalatok működtetéséhez szükséges, részmegoldásokat adó köztes szoftverek integrálásának problémáját, hogy egyetlen termékként más gyártók akár tíznél több különböző termékét helyettesíti. Az Oracle9iAS egy csomagba integrálja a J2EE és az XML teljes támogatását, a nagyvállalati portálszoftvert, a nagysebességű gyorsítótárazást, az operatív üzleti adatelemzést, a gyors alkalmazásfejlesztő környezetet, az alkalmazások és üzleti folyamatok integrációját, a webes szolgáltatásokat és több más funkciót. Az Oracle új, kis erőforrás-igényű J2EE feldolgozómotorja és kibővített gyorsítótárazási lehetőségei révén a vállalatok csökkenthetik infrastrukturális költségeiket, hiszen hardverbővítés helyett a szoftver rugalmas méretezésével felelhetnek meg a megnövekedett igényeknek.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról