Szerző: roberto

2001. október 7. 16:21

Elérhető a KDE 3.0 első fejlesztői változata

[LinuxProgramming, KDE] A KDE Projekt pénteken jelentette be, hogy elkészültek a következő generációs KDE első fejlesztői változatával (3.0 alpha1). A KDE 3.0 első bétája továbbra is 2001 decemberére van ütemezve, míg a végleges változat 2002 februárjára.

K Desktop Environment[LinuxProgramming, KDE] A KDE Projekt pénteken jelentette be, hogy elkészültek a következő generációs KDE első fejlesztői változatával (3.0 alpha1). A KDE 3.0 első bétája továbbra is 2001 decemberére van ütemezve, míg a végleges változat 2002 februárjára.

A legutolsó stabil KDE (2.2.1) megjelenése után két héttel kiadott 3.0 alpha1 a TrollTech Qt libjének hármas verziójára épül (amelyből még csak béták léteznek, a legfrissebb a Qt 3.0 beta6). A fejlesztői változat ilyen korai kiadásának célja az, hogy időben elkezdődhessen a KDE2-es programok portolása, valamint az, hogy még a KDE3 API véglegesítése előtt a fejlesztői visszajelzések alapján módosíthassanak az API-n.

A sajtóközlemény szerint a KDE 3 újdonságainak legtöbbje abból fakad, hogy a rendszert Qt 3.0-ra állítják át, állítólag a portolás is sokkal gördülékenyebben megy mint a KDE1-ről a KDE2-re való átálláskor. A vállalkozó kedvűek a KDE webhelyén megtalálják a forráskódhoz vezető címeket.

a címlapról