:

Szerző: roberto

2003. július 31. 23:57

Tesztelhető a Red Hat Enterprise Linux 3 bétája

[Red Hat] A Red Hat a héten adta ki következő generációs

[Red Hat] A Red Hat a héten adta ki következő generációs vállalati termékeinek a béta változatát. A cég üzleti termékvonala a korábban Red Hat Advanced Server néven forgalmazott termékre épül; az észak-karolinai vállalat jelenleg három Red Hat Enterprise Linux változatot forgalmaz, az AS változat komplett szerver operációs rendszer, amit a cég saját fürtözési megoldásával szállít, az ES kisebb, egy-két processzoros szerverekhez készült belépő szintű vállalati OS, míg a WS változat a Red Hat vállalati munkaállomásokhoz kínált operációs rendszere, amit szoftverfejlesztőknek, tervezéssel és számításigényes alkalmazásokkal foglalkozóknak ajánlanak. Jelenleg mindhárom rendszerből a 2.1-es verzió kapható.

A héten bejelentett RH Enterprise Linux 3 bétája a még tavasszal bemutatkozott Red Hat Linux 9-es kiadásának alapjaira épült, tartalmazza annak minden fontos technikai újítását, köztük az NPTL (Native Posix Threading Library) szálkezelési technológiát, a széleskörű UTF-8 támogatást, és természetesen a Bluecurve megjelenésű GNOME 2 grafikus környezetet. A rendszerben található kiegészített 2.4.21-es kernel számos 2.5-ös kernelből backportolt funkcióval kényezteti a teljesítményre éhes felhasználókat, és rendszer egy-két igazi újdonsággal is szolgál (pl. Samba 3.0beta, frissített TUX kerneles webszerver).

Az AS és WS jelölésű tesztváltozatok CD-re írható ISO fájljai a www.redhat.com-on feltüntetett tükörszerverek valamelyikéről tölthetőek le, a közlemény szerint azért nincs az ES változatból is béta, mert az ugyanabból a csomagkészletből készül, mint az AS. A különböző platformokra fordított béták az x86 (i686/Athlon, 32 bit), ia64 (Intel Itanium2, 64 bit), x86-64 (AMD64, 64 bit) ppc (IBM iSeries és pSeries, 64 bit), s390 (IBM S/390, 31 bit) és s390x (IBM zSeries, 64 bit) platformokon próbálhatók ki.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 03:13

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.