Szerző: roberto

2003. július 3. 00:10

A MandrakeSoft elnök-vezérigazgatója szerint az év végére minden rendbe jöhet

[MandrakeSoft, HWSW] A MandrakeSoft elnök-vezérigazgatója,

[MandrakeSoft, HWSW] A MandrakeSoft elnök-vezérigazgatója, François Bancilhon a cég vásárlóinak, partnereinek és a Mandrake termékek felhasználóinak írott tegnapi levelében beszámolt az elmúlt fél évben elért eredményekről. Bancilhon úgy érzi, hogy cége jó irányban halad: büszke arra, amit a Mandrake Linux március végén kiadott 9.1-es verziójával sikerült elérniük, a terméket a piac kedvezően fogadta, és a 9.1-es különösen jól fogy a MandrakeSoft online boltjában, a MandrakeStore-ban.

A cég az elmúlt hónapok során egy hosszabb fejlesztési ciklussal rendelkező, elsősorban vállalati igényeket megcélzó termékkel is jelentkezett, a Mandrake Corporate Server 2.1-gyel, amelyhez előfizetéses rendszerben lehet hozzájutni. Kiadták továbbá a MandrakeClustering nevű céldisztribúciót, amely a linuxos fürtök építését könnyíti meg. Az elnök-vezérigazgató az őszre ütemezett Mandrake Linux 9.2 kapcsán megemlítette, hogy "hamarosan többet is hallhatunk a készülő kiadásról", ami minden bizonnyal azt jelenti, hogy néhány héten belül elérhetővé válik az első nyilvános béta.

A levél legfontosabb üzenete azonban az, hogy a cég kedvező feltételek esetén az év végére kilábalhat a nehéz pénzügyi helyzetből. Korábbi híreinkben beszámoltunk róla, hogy a MandrakeSoft januárban kénytelen volt csődvédelmet kérni hitelezőivel szemben, amit meg is kapott, így bírósági felügyelet mellett tovább folytathatták a munkát, a hitelfeltételeket pedig újratárgyalhatták. Bancilhon szerint elképzelhető, hogy az ügy végére már az év végén pont kerülhet, és visszatérhet minden a régi kerékvágásba.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról