Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Felhőből visszaköltözéstől egészen egy banki malware evolúciójáig. Üzemeltetői és IT-biztonsági meetupokkal érkezünk!

DDR500 memóriachipet jelentett be a Hynix

Bodnár Ádám, 2003. július 30. 10:21
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

A koreai Hynix Semiconductor tegnap bejelentette 0,13 mikronos csíkszélességgel készülő, 256 Mbites DDR500 SDRAM chipjét, amelynek sorozatgyártása augusztusban kezdődik meg.

hirdetés
A koreai Hynix Semiconductor tegnap bejelentette 0,13 mikronos csíkszélességgel készülő, 256 Mbites DDR500 SDRAM chipjét, amelynek sorozatgyártása augusztusban kezdődik meg.

A vállalat közleménye szerint a chipeket elsősorban azoknak a felhasználóknak szánják, akik a lehető legnagyobb teljesítmény érdekében túlhajtják számítógépüket, illetve nem sajnálják a 10-20 százalékos árkülönbséget a villámgyors memóriákért.

A Hynix közölte, hogy azokat a DDR400 memóriachipeket értékesíti DDR500 jelzéssel, amelyek hibátlanul működnek ezen a magas órajelen is. Természetesen a DDR500 nem hivatalos JEDEC szabvány és valószínűleg soha nem is lesz az. A Hynix DDR500 chipjei FBGA, TSOP és QFP tokozásban kerülnek forgalomba.

Az utóbbi napokban több neves gyártó is bemutatott DDR500 memóriamodulokat, amelyeket elsősorban gépüket túlhajtó számítógépes játékosoknak szánnak. Július elején a Kingston, az OCZ és a Corsair is piacra dobta DDR500 memóriamodulját, amelyek közös jellemzője, hogy a magas órajelből adódó hőtermelés miatt hűtőbordával vannak felszerelve.

Facebook
Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
4-4 klassz téma a HWSW júniusi üzemeltetői és IT-biztonsági meetupjain. Nézz meg a programot!