Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres

Háromféle kivitelben lesz elérhető az AMD Athlon 64

Bodnár Ádám, 2003. július 07. 14:01
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

A The Inquirer című informatikai bulvárlap szerint a hamarosan megjelenő Athlon 64 processzorok háromféle tokozásban kerülnek forgalomba.

A The Inquirer című informatikai bulvárlap szerint a hamarosan megjelenő Athlon 64 processzorok háromféle tokozásban kerülnek forgalomba.

Noha korábban a cégtől és az alaplapgyártóktól származó információk szerint arról számoltunk be, hogy az ősszel megjelenő, nyolcadik generációs Athlonok 754 tűs mPGA tokozásban kerülnek forgalomba, a mostani hírek alapján ez csak részben igaz, ugyanis csak az alsó árkategóriás, "Paris" magos chipek lesznek ilyen kivitelűek.

A brit bulvárlap céghez közeli forrásokra hivatkozva arról számol be, hogy az első Athlon 64 processzorok eleinte az Opteronnal azonos tokozásban jelennek meg, azonban a gyártó a 940 tűs tokozás és processzorfoglalat után röviddel át fog térni a 939 tűs tokozásra.

Amennyiben ez a hír igaznak bizonyul, az azt jelenti, hogy az AMD nyolcadik generációs processzorai háromféle tokozásban kerülnek piacra a különféle felhasználási területek számára. 940 tűs kivitelben lesz kapható a szerverekbe és munkaállomásokba szánt Opteron, 939 tűs tokozást kap az Athlon 64 és 754 tűs foglalatba illeszkedik majd az alsó kategóriás asztali gépekbe szánt "Paris" magos Athlon 64.

Amint az ismert, a "ClawHammer" kódnevű chip 0,13 mikronos csíkszélességgel és SOI (silicon on insulator) technológiával készül, egycsatornás DDR333 vagy DDR400 memóriavezérlőt és 1 Mbyte másodszintű gyorsítótárat tartalmaz. Ennek kistestvére a "Paris", mely hasonló specifikációkkal rendelkezik, de másodszintű gyorsítótárának mérete csupán 256 kbyte. Egyelőre nem tudni, vajon a chipek milyen órajelű változatokban lesznek hozzáférhetők.

Facebook
Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.