Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Július 19-én SYSADMINDAY: egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket!

Itt a KT600 chipkészletes ABIT KV7

Bodnár Ádám, 2003. július 10. 16:38
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Az ABIT bejelentette legújabb alaplapját, amely a nemrégiben piacra került VIA KT600 chipkészletre épült és Socket A kivitelű AMD Athlon és Duron processzorokat támogat.

hirdetés
Az ABIT bejelentette legújabb alaplapját, amely a nemrégiben piacra került VIA KT600 chipkészletre épült és Socket A kivitelű AMD Athlon és Duron processzorokat támogat.

A VIA KT600 egyetlen újdonsága, hogy hivatalosan is támogatja a 400 MHz-es rendszerbuszt használó Athlon XP processzorokat. A chipkészlet együttműködik az összes eddig megjelent Socket A processzorral és támogatja a DDR400 SDRAM memóriát, valamint a hangzatos nevű FastStream64 Memory Controller technológiát.

A FastStream64 működése során ismétlődő mintákat keres a processzor memóriaelérési utasításaiban, és ezek alapján megpróbálja előre "megtippelni", hogy milyen adatokra lesz a későbbiekben szükség. Majd a rendelkezése álló "üres" memóriasávszélességet kihasználva ezeket az adatokat a cache-ébe tölti, ezáltal gyorsítva a memóriaelérést.

Az ATX kivitelű ABIT KV7 alaplapon a processzorfoglalat mellett 3 DDR DIMM aljzat kapott helyet, amelyekbe legfeljebb 3 Gbyte DDR266 vagy 2 Gbyte DDR333/400 memóriát lehet építeni. A bővítőkártyákat 1 AGP8X és 5 PCI aljzat várja.

A KV7 számos integrált szolgáltatást tartalmaz, ezek közé tartozik a 10/100 Mbps Ethernet-vezérlő, az 5.1 csatornás audiovezérlő, a kétcsatornás ATA/133 kontroller, valamint a Serial ATA RAID vezérlő. Az ABIT KV7 az egyszerű túlhajtás érdekében természetesen SoftMenuvel rendelkezik, emellett hővédelemmel és a ventilátorok fordulatszámát szabályzó elektronikával is ellátták.

A IT-üzemeltetők világnapján egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket az Ankertbe.