:

Szerző: Bodnár Ádám

2003. július 22. 11:46

Linuxot futtató internet-terminál 169 dollárért

A Lindows.com bejelentette, hogy piacra dobja WebStation számítógépét, amelyet internetezéshez ajánl. A mindössze 169 dollárba kerülő WebStation-ön a LindowsOS 4.0 operációs rendszer fut.

A Lindows.com bejelentette, hogy piacra dobja WebStation számítógépét, amelyet internetezéshez ajánl. A mindössze 169 dollárba kerülő WebStation-ön a LindowsOS 4.0 operációs rendszer fut.

A WebStation érdekessége, hogy nem rendelkezik merevlemezzel, az operációs rendszer és más szoftverek CD-ről futnak. Ezáltal nem csak a gyártási költséget és az árat tudja csökkenteni a gyártó, hanem a biztonságot is növelni tudja, hiszen sem a tapasztalatlan felhasználó, sem pedig rosszindulatú behatoló nem tudja megváltoztatni a rendszerkörnyezetet.

A Lindows.com által bemutatott számítógép az operációs rendszeren kívül tartalmaz egy irodai programcsomagot, amely a vállalat állítása szerint kompatibilis a Microsoft Office formátumaival. A WebStation természetesen tartalmaz webböngészőt, médialejátszót, üzenőprogramot és más internetes alkalmazásokat is.

A VIA C3 processzorra épülő, 256 Mbyte memóriát és 24X CD-ROM meghajtót tartalmazó számítógépet a vállalat többek között számítógéppel már rendelkező felhasználóknak, oktatási intézményeknek, call centereknek, irodáknak ajánlja. A 169 dolláros áron kapható számítógéphez billentyűzet, egér és sztereó hangszóró is jár.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 18:25

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.