Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres

Spamszűrő, finomgörgetés és egyéb apróságok: megjelent a Netscape 7.1

roberto, 2003. július 02. 22:17
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

A Netscape Communications Corporation a héten kiadta az új, 1.4-es

hirdetés
A Netscape Communications Corporation a héten kiadta az új, 1.4-es Mozillára épülő Netscape 7.1-es webböngészőt. A fejlesztés alatt Buffy kódnevet viselő verzió a Mozilla fejlődését nem követő felhasználók számára több új lehetőséget is tartogat, amelyek az elmúlt év során kerültek bele a Mozillába, ám a stabil, 1.0-s Mozilla-ágat használó Netscape 7.0x programokból kimaradtak.

Az újdonságok közt találjuk az automatikus képátméretezést, amely az ablak méretéhez igazítja az annál nagyobb képeket. A gépelés közbeni keresés lehetővé teszi a grafikus programok hagyományaitól eltérő, gyorsabb szövegkeresést a weboldakon. A program képességeit maximálisan kihasználó felhasználók bizonyára értékelik majd az about:config URL-re betöltődő alternatív konfigurációs felületet, amelyen keresztül például bekapcsolható a finomgörgetés (about:config > helyi menü > New > Boolean > preference name: general.smoothScroll > value: true) a konfigurációs állomány kézzel való szerkesztése nélkül.

A programcsomag levelező komponensének egyik leghasznosabb újdonsága a Mozilla 1.3-ban bemutatkozott, bayesi valószínűség-modelre épülő spamszűrő, amit folyamatos reklámlevél-áradat mellett néhány hetes használattal szinte tökéletessé fejleszthetünk az újabb és újabb minták hozzáadásával. A szoftvercsomag Windowsra (98-XP), Linuxra (min. 2.2.14-es kernel, 2.2.4-es glibc, 1.2.5-ös GTK, 3.3.6-os XFree86) és Mac OS-re (min. X 10.1.x) érhető el, és legalább 64 MB RAM-ot igényel.