Szerző: roberto

2003. július 4. 17:34

A Mozilla 1.4 már magyarul is elérhető

A hét elején, a Mozilla 1.4 megjelenésével szinte szinkronban a

A hét elején, a Mozilla 1.4 megjelenésével szinte szinkronban a Magyar Mozilla Projektnél elkészült a népszerű nyílt forráskódú böngészőprogram-csomag friss verziójának magyarra fordítása. A projekt honlapjáról letölthetőek az esetleg már telepített angol nyelvű változat kiegészítései, a magyar nyelvi csomag és a szóellenőrző, de ugyanitt találunk komplett, honosított telepítőkészletet is a Windows és Linux rendszerekhez. Az 1.4-es Mozilla friss lehetőségeiről korábbi híreinkben már beszámoltunk.

Tímár András, a projekt vezetője lapunknak elmondta, hogy a Mozilla-változatok honosítása az egyes verziók közti eltérések, a verziószám-váltások, a telepítőszkriptek módosításai, és nem utolsósorban a mindig felbukkanó újabb és újabb lefordítandó karakterláncok miatt általában két-három munkanapba is beletelik, ebből körülbelül hat órát vesz igénybe a magyar nyelvű telepítőkészletek összeállítása. A mozilla.fsf.hu-ról letölthető telepítőkészletek tulajdonképpen csak a nyelvfüggő kiegészítések tekintetében különböznek a mozilla.org által kínált változatoktól, ugyanis a nyelvspecifikus alkotóelemek és a ténylegesen futó kód a Mozillában teljesen el van különítve egymástól.

Előfizetési lehetőség a NetAcademia és a Training360 mind a 600 online tanfolyamára 1 éven át 1 tanfolyam áráért. Siess, ez az őrült ajánlat csak október 31-ig él!

a címlapról

Vimeo Record

1

Videós üzenetküldőt indít a Vimeo

2020. október 28. 08:46

Az ingyenesen használható vállalati megoldás az elnyúló megbeszéléseket, és hosszas emaileket hivatott kiváltani.