:

Szerző: Ady Krisztián

2008. február 22. 14:10

Öt gigabájtosra hízott a Microsoft online tárhelyszolgáltatása

A Microsoft hivatalosan is elindította, pontosabban levette a béta jelzőt online tárhelyszolgáltatása, a Live SkyDrive mellől, és 5 gigabájtnyi szabadon felhasználható helyet kínál live-os regisztráltjainak. A szolgáltatást egyben kiterjesztették 38 országra, melybe sajnos hazánk még egyelőre nem fért bele, bár a SkyDrive csapat blogja szerint folyamatosan bővülni fog az országok köre.

[HWSW] A Microsoft hivatalosan is elindította, pontosabban levette a béta jelzőt online tárhelyszolgáltatása, a Live SkyDrive mellől, és 5 gigabájtnyi szabadon felhasználható helyet kínál live-os regisztráltjainak. A szolgáltatást egyben kiterjesztették 38 országra, melybe sajnos hazánk még egyelőre nem fért bele, bár a SkyDrive csapat blogja szerint folyamatosan bővülni fog az országok köre.

A SkyDrive rendkívül egyszerűen beüzemelhető, csupán be kell lépni létező hotmailes, Passport, vagy Windows Live ID azonosítónkkal. Az online tárhelybe feltöltött anyagokat megoszthatjuk barátainkkal, vagy azokból alkotott csoportokkal, a felületen az MSN Messenger kapcsolataink is láthatóak. A megosztási partnerek köre e-mailcímek megadásával is bővíthető, akik szintén hozzáférhetnek állományainkhoz. A publikus könyvtárból RSS hírcsatorna is generáltatható, mellyel még gyorsabban értesülhetnek ismerőseink a változásokról.


SkyDrive térkép SkyDrive tárhelyből beágyazva

A szolgáltatás teljesen ingyenes. A Microsofton kívül számos más cég is kínál online tárhelyet -- a Google állítólag hamarosan bejelenti saját megoldását --, többek között a Yahoo! Briefcase szolgáltatását, vagy az AOL Xdrive-öt is választhatnánk a SkyDrive helyett.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 17:31

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.