Szerző: Ady Krisztián

2008. február 22. 14:10

Öt gigabájtosra hízott a Microsoft online tárhelyszolgáltatása

A Microsoft hivatalosan is elindította, pontosabban levette a béta jelzőt online tárhelyszolgáltatása, a Live SkyDrive mellől, és 5 gigabájtnyi szabadon felhasználható helyet kínál live-os regisztráltjainak. A szolgáltatást egyben kiterjesztették 38 országra, melybe sajnos hazánk még egyelőre nem fért bele, bár a SkyDrive csapat blogja szerint folyamatosan bővülni fog az országok köre.

[HWSW] A Microsoft hivatalosan is elindította, pontosabban levette a béta jelzőt online tárhelyszolgáltatása, a Live SkyDrive mellől, és 5 gigabájtnyi szabadon felhasználható helyet kínál live-os regisztráltjainak. A szolgáltatást egyben kiterjesztették 38 országra, melybe sajnos hazánk még egyelőre nem fért bele, bár a SkyDrive csapat blogja szerint folyamatosan bővülni fog az országok köre.

A SkyDrive rendkívül egyszerűen beüzemelhető, csupán be kell lépni létező hotmailes, Passport, vagy Windows Live ID azonosítónkkal. Az online tárhelybe feltöltött anyagokat megoszthatjuk barátainkkal, vagy azokból alkotott csoportokkal, a felületen az MSN Messenger kapcsolataink is láthatóak. A megosztási partnerek köre e-mailcímek megadásával is bővíthető, akik szintén hozzáférhetnek állományainkhoz. A publikus könyvtárból RSS hírcsatorna is generáltatható, mellyel még gyorsabban értesülhetnek ismerőseink a változásokról.


SkyDrive térkép SkyDrive tárhelyből beágyazva

A szolgáltatás teljesen ingyenes. A Microsofton kívül számos más cég is kínál online tárhelyet -- a Google állítólag hamarosan bejelenti saját megoldását --, többek között a Yahoo! Briefcase szolgáltatását, vagy az AOL Xdrive-öt is választhatnánk a SkyDrive helyett.

a címlapról

generatív

0

Jön a Meta saját képgenerátora

2023. december 8. 10:30

A Meta szolgáltatásain keresztül nyilvánosan elérhető képeken képezték ki a cég saját generatív MI-jét.