Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Július 19-én SYSADMINDAY: egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket!

Öt gigabájtosra hízott a Microsoft online tárhelyszolgáltatása

Ady Krisztián, 2008. február 22. 14:10
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

A Microsoft hivatalosan is elindította, pontosabban levette a béta jelzőt online tárhelyszolgáltatása, a Live SkyDrive mellől, és 5 gigabájtnyi szabadon felhasználható helyet kínál live-os regisztráltjainak. A szolgáltatást egyben kiterjesztették 38 országra, melybe sajnos hazánk még egyelőre nem fért bele, bár a SkyDrive csapat blogja szerint folyamatosan bővülni fog az országok köre.

hirdetés
[HWSW] A Microsoft hivatalosan is elindította, pontosabban levette a béta jelzőt online tárhelyszolgáltatása, a Live SkyDrive mellől, és 5 gigabájtnyi szabadon felhasználható helyet kínál live-os regisztráltjainak. A szolgáltatást egyben kiterjesztették 38 országra, melybe sajnos hazánk még egyelőre nem fért bele, bár a SkyDrive csapat blogja szerint folyamatosan bővülni fog az országok köre.

A SkyDrive rendkívül egyszerűen beüzemelhető, csupán be kell lépni létező hotmailes, Passport, vagy Windows Live ID azonosítónkkal. Az online tárhelybe feltöltött anyagokat megoszthatjuk barátainkkal, vagy azokból alkotott csoportokkal, a felületen az MSN Messenger kapcsolataink is láthatóak. A megosztási partnerek köre e-mailcímek megadásával is bővíthető, akik szintén hozzáférhetnek állományainkhoz. A publikus könyvtárból RSS hírcsatorna is generáltatható, mellyel még gyorsabban értesülhetnek ismerőseink a változásokról.


SkyDrive térkép SkyDrive tárhelyből beágyazva

A szolgáltatás teljesen ingyenes. A Microsofton kívül számos más cég is kínál online tárhelyet -- a Google állítólag hamarosan bejelenti saját megoldását --, többek között a Yahoo! Briefcase szolgáltatását, vagy az AOL Xdrive-öt is választhatnánk a SkyDrive helyett.

A IT-üzemeltetők világnapján egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket az Ankertbe.