Szerző: Bányai György

2008. február 18. 16:16

Problémamentesen zárult az üzemanyagcellás Motorola telefon tesztelése

A Motorola és az üzemanyagcellákat gyártó Angstrom Power a közelmúltban egyesítette erőit egy hidrogén-üzemanyagcellás mobil fejlesztésének erejéig. A készülékhez asztali töltőállomás tartozik majd, mellyel a felhasználó is töltheti a készüléket.

[HWSW] A Motorola és az üzemanyagcellákat gyártó Angstrom Power a közelmúltban egyesítette erőit egy hidrogén-üzemanyagcellás mobil fejlesztésének erejéig. A készülékhez asztali töltőállomás tartozik majd, mellyel a felhasználó is töltheti a készüléket.

Az EverOn hidrogén-üzemanyagcellás áramforrással szerelt MOTOSLVR L7 féléves tesztperiódusa épp most zárult le, mely időszak alatt a telep a hagyományos akkumulátorok által kínált készenléti és beszélgetési idő kétszeresét nyújtotta. A speciális MOTOSLVR L7 fejlesztési ideje alatt a Motorola és a kanadai illetőségű Angstrom Power számos bemutatót tartott. A Motorola 2010-ben szándékozik az alternatív energiaforrással ellátott készülékeivel a piacra lépni, amely időpont az üzemanyagcellás egység méretei miatt már biztosan nem csúszhat, hiszen az a jelenlegi tesztkészülék esetében sem nagyobb mint az átlagos lítiumion akkumulátorok.

Motorola-Angstrom Power
Motorola-Angstrom Power MOTOSLVR L7

Az alternatív energiaforrások szórakoztató-elektronikai termékekben történő alkalmazásának oldalán töretlen a fejlődés, de eltérő utakon is járnak a vállalatok, illetve a fejlesztőcégek. A Sony például cukros vízből nyert energiával táplálna, a Toshiba pedig a (DMFC=Direct Methanol Fuel Cell) technológiáját demózta a januárban megrendezett CES-en, de a Samsung is mutatott már be DMFC megoldással meghajtott noteszgépet.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról