Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres

Egyelőre csak a szolgáltatók tesztelhetik az Opera Mobile 9.5 mobil böngészőt

Ady Krisztián, 2008. február 06. 12:33
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Az Opera Software bejelentette, hogy mobilszolgáltató és OEM-partnerei hamarosan tesztelhetik, a nagyközönség pedig a barcelonai Mobile World Congress 2008 rendezvényen próbálhatja ki okostelefonokon futó mobil böngésző, az Opera Mobile legújabb, 9.5-ös változatának újdonságait . A publikus bétatesztelés időpontját később közli az Opera.

[HWSW] Az Opera Software bejelentette, hogy mobilszolgáltató és OEM-partnerei hamarosan tesztelhetik, a nagyközönség pedig a barcelonai Mobile World Congress 2008 rendezvényen próbálhatja ki okostelefonokon futó mobil böngésző, az Opera Mobile legújabb, 9.5-ös változatának újdonságait. A publikus bétatesztelés időpontját később közli az Opera.

Az új változat jelentős továbbfejlesztéseket tartalmaz majd, lassan közeleg az a mobilböngésző, mellyel szinte bármilyen weboldalt pontosan abban a formában láthatunk viszont, ahogyan az asztali változatokkal is megjelenik. Az Opera Mobile 9.5 symbianos és windowsos okostelefonok mellett linuxos mobilokon is futhat majd, az önállóan futtatható, fizetős változat mellett SDK formájában is elérhető lesz a mobilszolgáltatók, készülékgyártók számára.

Az új mobil böngésző az Opera Software szerint 2,5x gyorsabban állítja össze az oldalakat, mint az ugyanazon a telefonon futó mobil Internet Explorer, a Presto renderelő motor a JavaScript és Ajax kódokkal teletűzdelt oldalakat is gördülékenyen, gyorsan kezeli. Az Ajaxot számtalan népszerű oldal, blogmotor, közösségi motor használja, a technológia támogatása elengedhetetlen egy modern böngésző számára.

Az Opera Mobile 9.5 felülete intuitív, kezelése könnyen elsajátítható, utóbbit segíti a webcímek automatikus kitöltése, a jelszavak menedzselése és az oldalak elmentésének lehetősége is. A Flash Lite 3 támogatással a YouTube-os videók közvetlenül is megtekinthetők.

A mobil böngésző képes megjeleníteni és futtatni az Opera Widgetjeit, apró alkalmazásait, így számos mini programmal láthatjuk el mobilunkat, melyek hasznos információkkal láthatnak el minket az időjárásról, részvényeink árfolyamainak alakulásáról. Az Opera Mobile 9.5-tel a mobilszolgáltatók és -gyártók közvetlenül varázsolhatnak információkat a telefon alapállapoti képernyőjére is.

Facebook
Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.