:

Szerző: Ady Krisztián

2008. február 25. 14:41

A Microsoft figyelmezteti a kalóz Vistát használókat, hogy az SP1 már blokkolja az ismertebb trükköket

[Techworld] A Windows Vista első szervizcsomagjának megjelenése előtt egy újabb frissítéssel teszteli az operációs rendszer legalitását a Microsoft. Mint az ismert, két széleskörűen használt kalózmódszer ellen védekezik az SP1, az ezeket alkalmazó felhasználókat előre figyelmeztetik.

[Techworld] A Windows Vista első szervizcsomagjának megjelenése előtt egy újabb frissítéssel teszteli az operációs rendszer legalitását a Microsoft. Mint az ismert, két széleskörűen használt kalózmódszer ellen védekezik az SP1, az ezeket alkalmazó felhasználókat előre figyelmeztetik.

A Windows Vista SP1 a BIOS-átírásos és a 30 napos próbaidőszakot 2099-ig kiterjesztő trükkök ellen már fel van készítve, így az ezekkel üzemelő operációs rendszerek a szervizcsomag március közepi, április elejei települését követően másképpen viselkedhetnek. A Microsoft fel szeretné hívni ezeknek a felhasználóknak a figyelmét erre, így az SP1 előtt egy Windows Update rendszeren letöltődő alkalmazással vizsgálni és figyelmeztetni -- megoldást javasolni fog.

Alex Kochis, a vállalat Eredeti Windows, Valódi Előny (Windows Genuine Advantage) programjának menedzsere szerint a vállalat ezzel a még ebben a hónapban letöltődő, vizsgáló és figyelmeztető szoftverrel nem fogja blokkolni, kikapcsolni ezeket a trükköket, így azok az eslő szervizcsomag településéig még működhetnek, némi haladékot adva ezzel a felhasználónak a rendszere legalizálására.

A detektáló szoftverrel együtt egy eltávolító alkalmazást is elérhetővé tesznek a redmondiak, az arra mutató linket a szoftver is prezentálja majd a felhasználónak. Ez az alkalmazás a jövőben integrálva lesz a kalózkodást detektáló csomagokba is. A Windows Vista első szervicsomagját telepítve ezekre a rendszerekre a felhasználónak aktiválnia kell operációs rendszerét, az OEM BIOS-os trükköt használók 15 nappal később kapnak figyelmeztetést.

A Windows Vista SP1 március közepén öt nyelven (angol, német, francia, spanyol, japán) lesz elérhető a Windows Update és a Microsoft Update szolgáltatáson keresztül, de március közepe és április közepe közötti időben a Microsoft az SP1 lokalizálásán is dolgozni fog, így az év negyedik hónapján a magyar nyelvű szervizcsomag is megérkezhet a felhasználókhoz.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 02:09

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.